Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Naturfotograferna har fått tillskott

Naturfotograferna har fått tillskott

Mia Olovsdotter, Marcus Westberg och Stig-Erik Eriksson - nya medlemmar i Naturfotograferna.

 

Triss i nya fotografer hos Naturfotograferna.

I början av april höll föreningen Naturfotograferna årsmöte. Då valdes tre nya medlemmar in i föreningen.

Stig-Erik Eriksson bor i Norberg. Han började fotografera på allvar 1988, gled in på naturfoto ganska omgående och har stannat kvar där sedan dess. Fotograferar för det mesta i hemmakommunen men gör några avstickare ibland till andra platser. 

Han ser sig som en naturfotografisk allätare. Vintertid blir det mestadels rådjur och sommartid insekter med en speciell förkärlek för fjärilar. Han gillar även mönstereffekter av alla dess slag samt experimentell naturfotografi.

Stig-Erik har publicerats med både text och bild i flera tidskrifter i Norden och håller bildvisningar och föredrag. 2003 utsågs hans diabild på blåsippa till vinnare i kategorin;”In Praise of Plants” i Wildlife Photographer of the Year. 

Foto: Stig-Erik Eriksson

Mia Olovsdotter är lärare i biologi, kemi och fysik. Hon använder sina fotografier i undervisningen kring kunskap om naturen och dess bevarande. 

Mia försöker fånga det nordiska ljuset på bild, särskilt i gryningen när sjöröken och dimmorna sveper över landskapen.

Hon söker den alltmer sällsynta, vilda och orörda naturen i sina hemmamarker som är skogen och skogssjöar i Härryda kommun och tjärnar, skogen och myrmarker i nordvästra Värmland. Ofta fotograferar hon från sin kajak i hopp om att bland annat möta storlom och bäver.

Ett bildprojekt Mia arbetat med är naturfotografier från ett speciellt litet naturreservat i sin barndoms trakter, Sandsjöns västra del i Härryda kommun. Hennes intention med naturfotografier från Sandsjön är att bevara minnet av en nästintill av människan orörd natur, men även visa på en natur som är värd att bevaras där Erteböllingarna levde som jägare och fiskare för 7 000 år sedan. Mias artikel om den orörda Sandsjön publicerades i Natur og Foto 2019. 2019 valdes hon in i fotoföreningen PhotoNatura.

Mia håller bildföreläsningar och webbföreläsningar på olika fotoklubbar. 

 

Foto: Mia Olovsdotter

Marcus Westberg är en prisbelönt fotograf och skribent som framförallt fokuserar på naturvårdsfrågor i Afrika och Norden, men också reserapportering från hela världen. Hans reportage har publicerats i New York Times, The Guardian, Washington Post, GEO, Africa Geographic, Sveriges Natur och WWF Magasin. 

2020 blev han invald i International League of Conservation Photographers, och 2021 som Advisory Board Member i Prints For Wildlife och Girls Who Click. 

Marcus har medverkat i flera utställningar och bokprojekt. 2020 vann han bland annat World Photography Awards pris som Sveriges främsta fotograf och European Wildlife Photographer of the Years fotojournalistiskpris. 2021 vann han samma pris i Siena Photography Awards. 

Tillsammans med Staffan Widstrand startade han Skogsmissbruket, i ett försök att uppmärksamma Sveriges pågående skogsskövling.

Foto: Marcus Westberg



Publicerad 2022-04-13.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS