Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Bild på Roman Polanski och Sharon Tate på auktion

Bild på Roman Polanski och Sharon Tate på auktion

En bild på det poserande paret såldes nyligen för 11 250 dollar, 78 000 svenska kronor, på en auktion i New York i måndags. Priset tros ha påverkats av Tates dödsfall och det stora medieintresset kring Polanski.

Det sålda fotografiet togs 1969, bara några månader innan innan Sharon Tate och fyra andra blev brutalt mördade av medlemmar i den så kallade Mansonfamiljen, skriver DN.

- Eftersom bilden på Polanski och hans hustru togs så tätt in på hennes död har den en särskild emotionell innebörd, säger Philippe Gerner från auktionshuset Christie’s till Reuters.

Oscarsvinnaren Polanski sitter i husarrest i Schweiz sedan i fredags. Han greps i september i år på flygplatsen i Zürich för ett över 30 år gammalt sexbrott och riskerar att bli utlämnad till USA som han flydde 1978.

Philippe Garner säger till Reuters att höstens medieuppmärksamhet kring Polanski också lär ha bidragit till intresset för konstverket.

Publicerad 2009-12-09.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.