Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Frilansare demonstrerade utanför Bonnier

Frilansare demonstrerade utanför Bonnier

Under torsdagsförmiddagen har elva personer demonstrerat utanför Bonnier Tidskrifters redaktion i Stockholm. Anledningen är det dåliga frilansavtal som företaget står bakom.

Cecilia Mellberg var som enda frilansfotografen på platsen.
- Vi var en liten men tapper skara på elva personer. De 70 flygblad som Henrik Sannesson, ordförande i Frilans Riks, fixat delades raskt ut till de inpasserande till Bonnier tidskrifters redaktioner. Reaktionerna var väldigt olika - från att demonstrativt vägra ta emot våra papper till ett förvånande stort stöd.

- Det var kallt, kul och kändes väldigt bra, alltihop! Men det fattades fotografer som jobbar mer aktivt med Bonnier tidskrifter, säger hon till SFF.

SFF’s hemsida kan du läsa texten på det flygblad som delades ut under morgonen. Här kan du även friska upp minnet om vad Fotosidan tidigare har skrivit om Bonnier Tidskrifters dåliga frilansavtal.

Publicerad 2010-02-25.

1 Kommentarer

Photosession 2010-02-25 14:34  
Starkt att demonstrera. Synd bara att det inte var ännu fler som kom och gjorde det för att få markeringen ännu kraftigare gentemot Bonnier.

Merläsning

ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.