Bilden i främsta rummet!

Idag har vi tagit emot Karin som kyrkoherde i våra församlingar!

Det var fest i Kumla kyrka idag då vi tog emot Karin Degreus som vår nya kyrkoherde. Jag hade flera andra uppdrag och satt lite illa till för att få till några riktigt bra bilder. Å andra sidan så såg det ut så här från mitt perspektiv idag!

****

1.

Procession.

****

2.

Prosten Markus Holmberg och körsångare.

****

3.

Karin välkomnades av församlingsråden.

****

4.

Kumla kyrka är ett fantastiskt kyrkorum.

****

5.

Jag tyckte att jag hittade en cool vinkel på kyrkomusiker Ulrika Larsson in action som körledare!

****

6.

Kontraktsprosten Markus Holmberg igen.

****

7.

Karin Degreus, och visst blev hon väl mottagen i en vacker och varm högmässa! :)

****

8.

Välsignelse!

****

Det blir bra det här, Karin! Välkommen! :)

****

~Kumla Kyrka 8 september 2024~

****

Inlagt 2024-09-08 20:11 | Läst 397 ggr. | Permalink

"Ser fint ut detta! Jag tror att vi människor behöver traditioner och ritualer inte minst i såna här sammanhang. Kyrkoherden fint klädd också, är det en folkdräkt eller något annat? Då jag fick se de medeltida kalkmålningarna höll jag på att skriva Fädernas kyrka i Sveriges land. Tänk att Sverige då var katolskt och att byggnaden, målningarna och kanske lite av tänket finns kvar."


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ser fint ut detta! Jag tror att vi människor behöver traditioner och ritualer inte minst i såna här sammanhang. Kyrkoherden fint klädd också, är det en folkdräkt eller något annat?

Då jag fick se de medeltida kalkmålningarna höll jag på att skriva Fädernas kyrka i Sveriges land. Tänk att Sverige då var katolskt och att byggnaden, målningarna och kanske lite av tänket finns kvar.
Svar från Tovok 2024-09-09 21:26
Tack för din kommentar Måns! Ja det här är riktigt fint. Vilken avspark för ett nytt jobb, eller hur? Jag tycker som du att vi behöver olika riter i livet och jag vill påstå att vi är duktiga på det i kyrkan. Våra fina kyrkorum är ju också en del av det och på många sätt levande tradition, levande kultur och levande historia. Det tyckte jag kändes starkt i gårdagens gudstjänst. Kumla kyrka är verkligen en riktig juvel bland kyrkor. Uppförd på 1300-talet med målningar av Albertus Pictor från 1482. Den är otroligt vacker! :) Karin bär en korkåpa. Den används när det ska vara lite extra fint! :) /Tommy.