Bilden i främsta rummet!

Svartvitt, (eller färg...?) på gränsen mellan höst och vinter...

För att anknyta till mitt lilla sommarprojekt, och ändå inte! ;)

Det är ju inte alla färger som gör sig i svartvitt!

Inlagt 2012-10-31 20:27 | Läst 5496 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Med mångfalden av färger blir det en fördel för färg i bilden/bert
Svar från Tovok 2012-10-31 20:46
Absolut! jag håller med du! Tack Bert för din kommentar! /Tommy.
...snälla: - Färg!

(stilla undran: är jag alldeles ensam på Fotosidan om att tycka att svartvitt från digitalt oftast ser ut som skit?)
Svar från Tovok 2012-10-31 21:18
Fast det är lite kul att testa,eftersom uttrycket blir annorlunda, nu när man har möjlighet och det är så enkelt. Sen är jag inte lika negativ till svv som du. Ibland kan jag tycka att det blir riktigt snyggt! Nåväl, smaken är ju som baken! Tack för din kommentar, Percy! /Tommy.
Parsi 2012-11-01 18:11
Tommy, jag är inte alls negativ till svv. Jag älskar svartvitt. Däremot är jag mycket ordentligt inkörd på det uttryck som svartvit film levererar i svartvitt.
Motsatsen gäller för min smak vad gäller uttrycket i färg. Där måste jag faktiskt säga att jag inte gillar färgfilm. I småbildsformat. Sen Kodachrome försvann. Digitalt däremot, är som Kodachrome på steroider. Jag gillar det verkligen.
Just här blir det nog bättre med färg men visst kan även svartvitt funka - dock tror jag att det beror lite på motivet.
Här är så mycket färg och det är ju härligt om det kommer fram.
Ett enkelt löv kanske passar bättre som svartvit om man kan få med ytan ...
Ha en skön vecka.

//Glenn
Svar från Tovok 2012-10-31 21:26
Mitt lilla projekt har varit att försöka hitta mönster och strukturer bland blommor och blad som blir bra i svv. Därför testade jag de här bilderna! Jag tycker också att de här bilderna blev fina(-re) i färg. Lite kul att testa bara! Hoppas du oxå får en fin vecka Glenn! :) /Tommy.
jacglenphoto© 2012-10-31 21:29
Klart man ska testa - annars vet man ju inte vad som funkar , var ute själv i helgen men det blev papperskorgen för dom bilderna ... men nu är det testat i alla fall , och trevligt hade jag ..
Vackert i bägge varianterna tycker jag!
//Ewa
Svar från Tovok 2012-10-31 21:41
Tack Ewa! Ja inte blev det SÅ tokigt! :)) /Tommy.
Jag tycker inte alls att det är så tokigt, tvärt om, och man ska absolut testa. Jag tycker nog att trots att dina motiv är så likartade så fungerar den nedre bilden bättre i svartvitt än den övre, som jag föredrar i färg. Det är mer kontraster i den nedre bilden,vilket jag tror bidrar till hur jag upplever dem. Jag tycker också att bild två i färg är en aning rörig och att de gröna löven är "för gröna" och sticker ut för mycket. Vi upplever bilder olika och det var min syn på saken.
Hälsningar Lena
Svar från Tovok 2012-11-01 20:14
Visst är det kul att man kan se på bilder på så olika sätt! Jag håller med dej på istort sett alla punkter, utom att jag inte tycker att det gröna stör så mycket, utan istället blir en rätt fin kontrast till det bruna, färskt contra förmultnat, så att säga. Tack för din kommentar Lena, det uppskattas! /Tommy.