Bilden i främsta rummet!

Också en bild av torkan, juli 2018...

Inlagt 2018-07-17 19:45 | Läst 1632 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
I din bild blir bladen bruna, fortfarande hängande på grenen. Det blir stora förluster för trädet. På min björk utanför fönstret här i Stockholm, drar trädet in näringen och fäller gula blad jämt fördelade över kronan - klart att föredra.
År 1955 när jag var 11 år hade vi en enorm värmebölja. Hela skogar i södra Sverige stod helt bruna och förtorkade när augusti gick in. Man undrade hur det skulle gå - men det märktes inget speciellt nästa vår.
Svar från Tovok 2018-07-18 20:40
Ja, naturen är förunderlig hur den hittar sina vägar! Det man blir fundersam över är ju de längre perspektiven, konsekvenserna av ett förändrat klimat... Tack för din kommentar Peter! /Tommy.
Jo, nu börjar en del björkar gulna också här. Ändå är jag mest förvånad över att den ihållande värmen och torkan inte påverkat naturen mer än den gjort här i Dalarna. Gräsmattorna lyser visserligen rätt gulbruna men annars ser det rätt normalt ut, friskt och frodigt med buskar och träd och vägkanterna ser ut som vanligt, kanske lite färre färre växer som blommar möjligen. Vackert!/ Björn T
Svar från Tovok 2018-07-18 20:44
Det är förvånande grönt häri Kärrgruvan också. Därför blev jag nästan lite ledsen när jag såg den här björken och några till som såg likadan ut. Det var på andra sidan länsgränsen i Folkärna! Tack för din kommentar Björn! :) /Tommy.