Solsken, mockning & macrofallos

Idag påbörjades årets stora vårmockning. Inte en aktivitet som drar mängder med deltagare tyvärr, utan ngt som det slutar med att maken och jag blir sysslandes med själva. Konstigt det...alla i familjen vill ha hundar, men intresset för att ansvara för att ta hand om det de efterlämnar är lika med noll..samma visa varje vår.

Iaf så sken solen idag och trots att resten av familjen på ett magiskt vis upphörde att existera när krattor och skovlar kom fram så var det ändå riktigt trevligt. Det var varmt och skönt (men inte så varmt att man riskerade att känna dofterna av skördandet) och faktiskt riktigt trevligt att vara utomhus och göra lite "vårbruk".

Under tiden som jag gick där med min kratta & skovel så upptäckte jag små vårtecken lite här och där. Macrotarmen gjorde sig påmind och jag längtade efter att få krypa omkring på alla fyra och jaga yttepytte-världen med min kamera. Jag skyndade mig att göra klar dagens utstakade område och rusade in efter min kamera. Men som om det bara inte var meningen att jag skulle få lite belöning för att jag varit så duktig med mina sysslor, så drog det igång och blåste som aldrig förr. Det var ta mig tusan helt omöjligt att få en skarp bild...och dessutom började jag frysa :(           

Sur och grinig förflyttade jag mig in till köksbordet och en varm kopp grönt (rena hälsofreaken, jag vet..men det är faktiskt gott) thé.

Så sitter jag där vid köksbordet och morrar över blåsten ute, vad får jag se då? Jo...en av mina blommor i köksfönstret har fått vårkänslor. En pytteliten minifallos har växt ut mellan två bladveck och liksom skriker efter mig och mitt macroobjektiv :)

Så blev det ändå lite macrofoto idag då :)

 

  

 

 

(en färggladare variant för dem som likt min man tycker sepiabrunt är "rökrumsgult" finns här:  http://www.fotosidan.se/gallery/viewlarge.htm?ID=964287&target=_blank )

 

  

Inlagt 2007-04-09 20:45 | Läst 1047 ggr. | Permalink