Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Ekoxar i Trollskogen

Hej!

Rastade frugan i Trollskogen idag. Hon drog ett korsband precis innan semestern så långa promenader har inte varit sommarens melodi. Vi har ökat längden och idag blev det faktiskt nästan 4 km. Verkar ha gott bra.

Jag brukar ju mest visa fågelbilder men vi hade turen att få syn på dessa ekoxar i en ek mitt inne i skogen. Trodde först det var parning men har ändrat mig, tror mer på att de hittar något att äta i "fukten" som syns på några bilder.

Det finns kanske någon som kanmer om dessa skalbaggar här på FS?

Det var allt för idag.

Hoppas ni kan njuta av sommaren.

Daniel

Inlagt 2024-07-04 19:18 | Läst 635 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Så häftigt med ekoxar, jag har aldrig sett någon och kan tyvärr inte hjälpa dej med mer info.
Hälsningar Lena
Trevligt! När jag var barn så minns jag att det visades en hona Ekoxe för mig, men det är nog 60 år sen nu.. Annars så har jag sett en 'Större Ekbock' i Halltorps Hage på norra Öland vid ett tillfälle, har den t.o.m. på bild även om det är 40 år sen.. Det är tydligen Sveriges största/längsta skalbagge om man räknar in de långa antennerna.. Ekarna i hagen där är ju genomborrade av dessa skalbaggars larver. och har en ansenlig dimension på hålen, i fingerstorlek..
Hälsn!
Spännande djur det där, har aldrig sett dem i verkligheten, men har en vän som bor på Öland och brukar fota dem då och då och lägga upp bilder på Facebook.
Trevligt, har inte sett en ekoxe sedan barndomen. Men jag har sett flera rapporter i år på ekoxar, både på Öland och andra ställen. Jag har några ekoxeplatser på Öland om jag nu skulle hamna där även nästa år