Är en sjukt intresserad fototjej som älskar att stå bakom kameran. Dokumentera vad som händer, känslor och kultur är underbart.

Fotograf åt SVT, Allsång på Skansen. En 17årings dröm.

Mycket länge sedan jag skrev. Känner att jag har mycket spännande saker att berätta.

Mina sökanden efter jobb i sommar har inte varit så jätte bra, men de få sökanden jag har haft har jag fått napp på. Det började med att jag sommarjobbade i fastigheten där jag bor i två veckor direkt efter lovets start. Följt av "arbetslös", TILLS jag gick på premiären av Allsång på Skansen den 28e juni. Vart såklart så sjukt sugen på att få jobba där men, det fanns bara i mina drömmar, liksom, varför skulle jag..just jag få ett sådant jobb, bara...sådär... Iallafall jag tog totalt 1119 bilder på den kvällen när jag satt i publiken. När jag kom hem på kvällen la jag in bilderna på datorn och lät de vara eftersom jag åkte till Vara i Västergötland dagen efter på morgonen. Men jag hann iallafall skicka iväg ett mail till SVT och Allsång på Skansen. Där jag skrev en del saker, bla att jag älskar att fotografera och mina små jobb.

Åkte till Vara och kom hem 5 dagar efter, satte mig framför datorn och redigerade och rensade alla 1119 bilder. Det resulterade i 219 bilder kvar. haha...
Hade fått svar från mitt mail jag skickade till Philip som jobbar med Allsång. (som jag skrev i mailet så förstod jag att jag var lite sent ute, men testade ändå.) Philip skrev då att som jag skrev att jag var lite sent ute men att jag skulle kontakta projektledaren Gunilla. Sagt som gjort. Iväg flög ett mail med samma text i som till Philip. Dagen efter la jag upp en bild på SVT Allsång på Skansens facebook sida. (bilden nedan)

Nu kör vi! Den fick snabbt massa kommentarer bla. från Webb redaktören, Anton Lundqvist (Webb programledaren) och massa andra. Alla älskade bilden. 30 minuter efter jag hade lagt in bilden så ringer min mobil. Då är det projektledaren Gunilla som jag hade skickat ett mail till som ringer! Hon ville ha en arbetsintervju med mig dagen efter (fredag) och, SÅKLART. Dagen efter åkte jag till TV-huset inne i Sthlm, jag stutsade på små vita moln när jag gick ut från tv-huset. Min dröm hade gått i uppfyllelse. Jag, Nathalie Malic 17år hade fått sommarjobb på Allsång på Skansen som Webbfotograf. HUR COOLT SOM HELST. Det tog många dagar för mig att verkligen fatta att jag hade fått jobbet. Måndagen som kom så var jag på plats på Skansen med min kamera och började första dagen på jobbet. Jag hade hand om bloggen där jag skrev varje timme om vad som hände och vad som skulle hända. Allt finns på www.svt.se/allsang -> blogg och under de texter där det står WebbFoto-Nathalie så är det jag som har skrivit dem samt tagit bilderna. Underbart! Märkte efter ett tag att när man söker på ens namn så kommer alla bilder upp på google. allt jag har skrivit på svt.se kommer upp. Sjukt coolt!

Mina långa men underbara arbetsdagar, måndag och tisdagar förtsatte. Enda tills jag åkte till World Scout Jamboree i Skåne den 26e då jag missade den tisdagens sändning och några till... Tyvärr. Men med hjälp av att fått vara fotograf på Allsång på Skansen så har jag verkligen utvecklats som "fotograf". Sommarjobbet har lett till några andra jobb såsom fotograf på Huddinge sjukhus där min mamma jobbar. Inne på avdelningar och snart inne på olika operationer också. Något som också är lite ovärkligt tycker jag. 

Allt börjar leda till att jag snart ska försöka skaffa en egen firma. Snart, så snart. Älskar att jag äntligen har kommit in i det yrket jag vill jobba med! 

        Måns är populär när han delar ut MumsMums

Under programmen låg jag oftast framför scenen och fotade       

Inlagt 2011-08-15 21:14 | Läst 1592 ggr. | Permalink
Stort grattis! Ett fint bevis på att driftiga människor alltid är eftertraktade, bra jobbat!
/Thomas
Svar från Nathalie Malic 2011-08-18 09:57
Tack så jättte mycket :D
Inte illa! Grattis!
Kul och Grattis!!!
Ungefär, på samma sätt fick jag frilansa med att plåta konserter när jag va i din ålder. Så detta va kul att läsa!!

Lycka till framöver!!
Svar från Nathalie Malic 2011-08-18 18:39
Tack så mycket!!
Kul! är du fortfarande inne i branschen?
Peter-L 2011-08-18 21:46
Nej, foto är en hobby. En kul sådan! Men återigen, lycka till i din bransch!!!!