Lappland - Friluftsliv - Det vilda köket

Våffelköket

Här inne bakom disken ångar och susar de gamla våffeljärnen för fullt och nygräddade våfflor står på turen att få skickas ut! Receptet är hemligt och ingen vet riktigt hur man gör dessa fantastiska våfflor på Låktatjåkko fjällstation, smakupplevelsen är något utöver det vanliga, riktigt välgräddade och tjocka våfflor bjuds det på från detta gamla kök, värt ett besök!

En av varianterna som smakar riktigt bra är våffla med västerbottensost och hjortronsylt, en vinnare!

Våffelhälsningar//Perran

Inlagt 2013-03-04 21:32 | Läst 2707 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det var en kombination som jag aldrig hört talas om tidigare. den måste jag prova! Västerbottenost är en av de bästa ostar som finns!
Svar från Per Lundström 2013-03-07 18:29
Det låter och ser nästan konstigt ut med ost på våfflan men jag kan verkligen rekommendera denna variant, hur gott som helst, och själva osten västerbottensost är ju gudomligt god bara den! Ha en trevlig torsdagkväll Heléne!//Perran
Mums...det ser inbjudande ut. Och med den goa snåttre sylten till.
Svar från Per Lundström 2013-03-07 18:30
Hej Agneta! Ja detta var verkligen en vinnare i smakkombination, var lite skeptisk först med ost på våfflan för normalt brukar man ju ha grädde och sylt men denna kombination var riktigt god alltså, rekommenderas starkt! Ha en trevlig torsdagkväll!//Perran