by Lars Ove Pehrsson Koll

ÄNTLIGEN! - FORTS

Några interiörbilder hos Stockholms stadsbiblioteket. Kul jobba med EF fisheye 2,8/15 mm inbyggd autofokusmotor ( den modellen lanserades år 1987! ) och bilderna blir mycket bra.   Portalen påminner sig om fornegyptisk arkitektur :-)  se foton nedan. Hälsningar Lasse

En klassisk bild

I taket syns stjärnhimlen med barn/ungdomsavdelning. 

Inlagt 2024-06-15 22:00 | Läst 724 ggr. | Permalink
Pampigt foto av stora runda salen! Den klassiska vyn bredare och högre än med andra objektiv.

Jag sprang mycket på stadsbiblioteket som barn och ungdom. Då tyckte jag att det var underlig dekor på barnavdelningen, mörk och mörka motiv. För övrigt ville jag bli insläppt på vuxenavdelningen för en del teknisk speciallitteratur och personalen gick med på det.

Generellt fina foton som satte igång minnena!
Svar från Lars Ove Pehrsson Koll 2024-06-16 14:13
Tack Måns! Ja, måste vara arkitekten Gunnar Asplund stolt. Min ungdom gör detsamma, bodde i Södertälje, stadsbibliotek ligger toppvåning, 7 våningar i Domus-huset, en trång hiss, brr på Storgatan i centralt och sen tonåring i Solna. Hälsar Lasse
Måns H 2024-06-16 17:47
Jag var också tonåring i Solna! Då låg stadsbiblioteket på Råsundavägen och vi bodde i samma hus. Så jag var där åtskilliga gånger i veckan!

(Betr dekoren på barnavd Sveavägen tänkte jag på de där mörka relieferna. "Stjärnhimlen" där har jag inget minne av fint att få minnet kompletterat.)
Svar från Lars Ove Pehrsson Koll 2024-06-16 18:26
Ha! vilken bekvämt du hade i samma hus! Jo, nya stadsbiliotek ligger i Solna köpcentrum med Solna stadshus byggnad i mitt av 60 talet tror jag då bodde jag hos mina föräldrar tidigast på 70 talet, brukar gå dit och låna böcker.