Bilder, och lite text, från min fotograf-vardag

En annorlunda sportbild

När man jobbar som pressfotograf blir det en hel del sport, särskilt om man jobbar kväll o helg. Senaste hockeymatchen jag var på var ganska rolig att plåta. Vänersborgs HC mötte Limhamn i kval till div 1. Bra intensitet i spelet, bra tryck på läktaren, jämt spel och lite tacklingar här o var. Inte en vanlig serielunksmatch där ena laget vinner med 5-0 alltså. Vanligtvis brukar jag använda telet men bestämde mig här ganska tidigt att varva det med ett vidvinkelobjektiv.

Det gäller att hålla koll på pucken när man står oskyddad, det är inte kul att få den på sig. Här gömde jag mig delvis bakom plexiglaset och tog bilden nedan när jag kikade fram bakom kanten. Jag har försökt använda vidvinkel innan i hockeymatcher men inte fått något riktigt bra resultat. Denna bilden är jag dock nöjd med. Vänersborg  (svart o gula) förlorade dessutom matchen så det blir lite symboliskt i bilden när Limhamnspelaren trycker ner sin motståndare. Det hör inte till vanligheterna att få beröm från redaktionen för sportbilder, men här fick jag faktiskt det så det sporrar till att fortsätta använda vidvinkel.

Kuriosa är att det är Mats Näslunds släkting (tror det var bror) Robert Näslund som är han som trycker ner den andre.

Lite "vanliga" hockeybilder:

Inlagt 2011-03-07 19:01 | Läst 3454 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tycker också om att varva med vidvinklet ibland...har ännu inte testat så mycket på hockey men på innebandymatcher går det få riktigt fräcka bilder nere i sarghörnet. Borde funka på hockey också om plexit inte är för skitigt eller ger för mycket reflexer.

/Stefan
Ska testa på nästa innebandymatch också. En innebandyboll är ju inte lika hård som en puck så det borde inte vara så farligt att sitta så nära :)