Bilder, och lite text, från min fotograf-vardag

En titt under slussarna

Ungefär vart 8e år töms hela kanalen i Trollhättan från klaffbron ner till den nedersta slussen på vatten. Detta för att inspektera och göra underhållsarbete. I år har det gått 8 år sedan sist och då passar de på att tömma medan sjöfartstrafiken ändå är avstängd (underhållsarbete på en järnvägsbro i Göteborg). Nästa år ska allting tömmas igen under 4 veckor för ett rejält underhållsarbete. På onsdag ska allting vara vattenfyllt igen. En av sakerna som är riktigt kul med att jobba på tidning är att man får göra saker som man aldrig annars skulle få göra. Nu fick vi följa med på en rundtur i och under de tömda slussarna guidade av Ingvar Dyberg från Sjöfartsverket. Tänk på att allting är ungefär 100år och beräknas hålla i ytterligare 20-30 år.

Genom dessa gångar forsar vattnet fram till nästa sluss

Ingvar Dyberg under själva slussbottnen. Det är här vattnet forsar fram när slussarna fylls med vatten.

 

Inlagt 2010-08-30 12:57 | Läst 4594 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej!
Spännande bilder från "gömda rum"!
Kan komplettera med en liten anekdot.
Järnvägsbron i Göteborg var mycket riktigt avstängd. En större kund till Green Cargo hade tänkt lösa sina transportproblem i helgen genom att frakta med båt längs Göta älv och Trollhätte kanal. De blev mycket upprörda när de upptäckte detta samordnade underhåll.
/Pär B
Svar från lamotte 2010-08-31 11:40
Ajaj.. vissa hamnar i kläm oavsett hur man löser det. Nästa år blir det ju ännu värre när kanalen är avstängd i 4 veckor.