I helgen lagade vi Cassoulet....(i bilder)
Cassoulet är en fransk gryta med vitabönor och kött. En av Frankrikes nationalrätter. I Helgen gav vi oss på att laga denna rätt. Det är ingen snabbmat direkt så hela eftermiddagen gick åt till matlagning. Jag tog foton under matlagningens gång för att kunna ha på min receptsida.
Så här gjorde vi i korta drag:
Vi började med att koka buljong...
därefter kokade vi bönor som vi sedan rörde ner lite tomatpure i...
Stekte köttet...
Varvade kött och bönor i en gryta...
Hällde över buljong...
Lagade Cassouleten i Ugnen i2 timmar....
Dagen efter åt vi rester som vi värmde i ugn i portionsskålar...
Det var snabbvarianten på Cassoulet men det går inte så snabbt att laga....
Länk till tidigare Cassouletinlägg: http://www.fotosidan.se/blogs/iring/20953.htm
Länk till receptsidan där förhoppningsvis jag hinner lägga in hela reseptet under grytor inom någon dag:
(alla foton tagna i måndags med min Panasonic LX3)