Lammen förstörde frysen....(nästan)
Vi hade köpt två lamm tilll helgen (styckade). Fick dom i fredags och hela lördagen gick åt till att finstycka, skrapa bort benmjöl, skära grytbitar och mala. Sedan in med alltihopa i frysen. Förutom några kotletter till söndag och en lammstek till nästa helg.
På söndagsmorgonen var frysen endast uppe i 15 grader och temperaturen sjönk. HJÄLP!!!!.
Frysen stängdes av och sattes på igen och det steg långsamt till 15 grader. PANIK!!!
Frysen trasig???
Ringde de vi kännde i närheten men ingen hade ledigt i frysen.
Men vid lunchtid så började temperaturen sjunka...
Spänningen steg...
.. till kvällen var det 20 grader och samma på måndagsmorgonen..
Köttet räddat...
..men vi måste nog fundera på en ny frys framöver......
Så i söndags blev det lammkotlet med Ratatouille
PÅ fredag blir det lammkotlet med fotatisgratäng..
på söndag blir det Lammstek med bönor
Sen blir det mousaka, kikärter och lamm, irländsk lammgryta, couscous royal, lammrullad och och och ....
Det är mat det det.
Tjatigt? nej det finns de som äter fläsk varje dag, eller fisk varje dag, eller nöt varje dag, eler bröd varje dag, eller potatis varje dag eller eller eller, så inte blir det tjatigt, Bara gott...
Vintern är räddad :-)