Plötsligt händer det..

Nån gång ibland kommer det med saker på bilden som man inte 

direkt kan förklara. Gemensamt för dessa är att jag har inget minne

av att jag varken hörde eller såg något under fotograferingstillfället.

Den mörka fläcken på duvbilderna finns med under samma

sekund och slutartid är 1/1600 del.

HaD/Gunte..

Inlagt 2024-09-02 11:02 | Läst 284 ggr. | Permalink

"Hej Gunte. Konstigt, men jag har heller ingen vattentät förklaring till mysteriet. Jag skulle också kunna peka på flockar av starar. I Danmark vallfärdar man till södra Jylland för att uppleva flockar av starar som utför vad som kallas "svart sol". Jag har precis upptäckt fläckar på sensorn på min Sony. Irriterande och inget jag annars upplevt på många år. Duvbilderna tilltalar mig mycket. Med många vänliga hälsningar från Erik."


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
He he, du menar ufona.. Såg själv ett par såna härom dagen när jag fotade en Duvhök nära och sen kollade bilderna i datorn, de suddiga fläckarna hade glidit iväg en del på min nästa bild.. samtidigt bekräftade det att jag slapp göra rent sensorn.. Dina ufon är kanske 'riktiga', mina var två av kvarterets Stadsduvor som var helt ur skärpa i bakgrunden.. Kul obsar!
Hälsn!
Svar från gunte 2024-09-02 23:47
Ja det blir lite ufo varning ibland när man fotar. Men vi är väl skapta så att vi inte alltid vill veta, lite mystik och hemliga konstigheter sätter piff på livet ;)
Hel och halvsuddiga fåglar är svårt att undvika när man tar vyer på lite längre tid.
Tack Jan..
Ja du Gunte, E de nåt för X-files tror du:)
Den med solnedgången ser ju lite grann ut som en flock starar på långt håll. De brukar ju nästan se ut som små moln, på avstånd... Men vad det är för ö som syns på översta bilden känns ju som en gåta jag hellre söker ett svar på;)
//Morgan
Svar från gunte 2024-09-02 23:50
Nja det är nog inget intresse där ;) Gåtan om ön är faktiskt Blå Jungfrun sedd från Öland. Tidvis är luftrummet fyllt av kärringar på kvast i området :)
Tack Morgan..
Hej Gunte.
Konstigt, men jag har heller ingen vattentät förklaring till mysteriet. Jag skulle också kunna peka på flockar av starar. I Danmark vallfärdar man till södra Jylland för att uppleva flockar av starar som utför vad som kallas "svart sol".
Jag har precis upptäckt fläckar på sensorn på min Sony. Irriterande och inget jag annars upplevt på många år.
Duvbilderna tilltalar mig mycket.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från gunte 2024-09-02 23:53
Det är kanske bäst så att inte veta, mystiken och nyfikenheten får leva vidare..Duvbilderna är lite beskurna för att få fram fläcken bättre.
Tack så mycket Erik..
Ibland dyker det upp oförklarliga fenomen på bilderna, det har jag också upptäckt. Gillar puffbilden, fin stämning, och så kan man ju undra lite över skuggan på himlen.
Hälsningar Lena
Svar från gunte 2024-09-02 23:56
Ja det var en fin kväll på Öland 17 maj 2009 och visst är det ett flygande tefat som ska luftlandsätta ett gäng påskkärringar på Blå Jungfrun ;))
Tack Lena..
Den första bilden är väldigt vacker. Ser ju ut som en vandrande fläck på sensorn, konstigt
Svar från gunte 2024-09-03 00:01
Ja det ser märkligt ut och inte får man fram någon struktur även om man förstorar kraftigt..
Tack Peter..
Skumt. Jag tänkte först på sensordamm, men det burkar inte vara så långsmalt. Måste vara ett UFO! För övrigt gillar jag duvbilderna mycket. Riktigt skönt ljus i dem.
Hälsningar, Bjarne