Advertisement

Från 17 till 7...

Under en längre tid tillbaka har tankarna vandrat runt mellan hopp och förtvivlan.

Jag älskar att vara ute och fotografera men trötthet och värk i kroppen har satt
ner motivationen och inspirationen även om jag försöker hålla det igång.


Jag har svårt, för att inte säga omöjligt att bara ta med något lätt ut på tur,
vill gärna vara beredd på olika fotosituationer så då blir ryggsäcken tung.
Knän, fötter och axlar tar mycket stryk när man ska kånka tungt över stock och sten.
Det är inte alltid det går att köra och parkera dit man vill för dagen.


Jag tog därför en tvådagars tur med plåtisen för någon vecka sedan för att fotografera
men framför allt tänka igenom framtidens möjligheter.
Det är inte så lätt att minska ner på sina noga utvalda grejer som man ofta är inkörd
med och utvalda för att passa ens fotografering.
Dock tog jag under svår vånda beslutet att göra av med nästan allt
och införskaffa en lämplig utrustning som täcker upp någotsånär och håller sig
på en acceptabel viktnivå som känns lagom.


Nu några veckor senare har det mesta fått nya ägare och i en lättare ryggsäck finns nu
en D500 med Sigma 17-50/2,8 och ett Tamron 70-210/4 + fjärrkontroll och några filter.
Mitt älskade Berlebach är inte sålt ännu men ett lättare kolfiberstativ har inhandlats.
Med en rygga med vikten 7 kg istället för 17 känns det också som lusten och inspirationen
har fått sig en spark framåt.

HaD/Gunte..

En bild utan nåt större samröre med texten förutom att den är tagen med D500 och Tamron 70-210

Inlagt 2019-04-23 14:51 | Läst 1571 ggr. | Permalink

"Missa mycket, oftast när jag är ute med hunden på grund av att jag tycker det är till besvär att bära med kameran. Ändå har jag inga tunga saker. Inte heller mina ben är av bästa kvalite. Alltid värk och har väldigt svårt att ta min ner och upp från marken. Att ligga på magen med kameran riktad framåt är inte längre möjligt. Men man får lösa det på bästa möjliga sätt. Vill inte lägga kameran på hyllan än. Sten"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tråkigt att du inte mår så bra, tyvärr så är det något jag känner igen, men du har ju lyckats bra med att banta ned utrustningen. För egen del så övergick jag till 4/3 systemet och har köpt Panasonickamera och en del gluggar både Panasonic och Olympus, just för att få en smidigare utrustning. Min Nikonutrustning får jag använda hemma i trädgården där jag orkar bära runt grejorna.
Du har tagit en mycket fin bild på Duvorna som jag gissar är Ringduvor.
Ha det gott/Stig
Svar från gunte 2019-04-24 09:25
Tack Stig för din kommentar, ja man får anpassa sig efter omständigheterna..
HaD/G
Låter som ett klokt och genomtänkt beslut, men säkert inte lätt. Samtidigt finns det inte så många val när kroppen säger ifrån. Förstår ju att din reumatism är besvärlig, minst sagt. Önskar dig lycka till med den nya utrustningen! Själv är jag glad för att jag gick över till den spegellösa Sonyn. Oftast nöjer jag mig med två objektiv när jag är ute och går, 16-35 och 70-200, det ena på kameran, det andra i en mindre axelremsväska, tillsammans under 2 kg med kameran tror jag. Men alla fotar vi olika och behöver olika grejor. Ser fram mot dina bilder lika mkt som vanligt förstås! Hälsningar/ Björn T
Svar från gunte 2019-04-24 09:28
Tack björn för dina synpunkter..jo jag tror det räcker en bit med det man har nu.
En viss begränsning kan ju trigga motivation och fantasi en del också.
HaD/G
Vad trevligt att du fått ner vikten på 'ekipaget' så pass mycket, det är ju en väldig skillnad.. Själv så tar jag aldrig med mig mer än 1 objektiv med kameran (D750 eller D800E), där objektivet bestämts i förväg beroende på vad jag är ute efter när jag promenerar.. I stan blir det oftast fasta objektiv, 20, 50 eller 85 mm. ljusstarka och lätta allihop.. vill jag ha vidvinkelzoom så blir det oftast 14-24 mm. ljusstarkt men lite tungt.. Är det natur och fåglar så är zoom 80-400 mm. på D750 väldigt bra, en favoritkombo! Går fint att cykla med också, där kameran då hänger diagonalt över ena axeln, men remmen vriden så att kameran hänger bak på ryggen.. Är det 'bara' fåglar som är aktuellt så är zoom 200-500 mm. bäst, kanske med ett TC 1,4 II men det är nästan alltid lite för tungt.. men bilderna blir bra! Har själv problem med båda axlarna så jag får vara lite varsam med dom tyvärr.. ser ut som din nya kamera fungerar bra!
Hälsn!
Svar från gunte 2019-04-24 09:31
Tack jag för intressanta fakta, jo det går ju att anpassa sig ibland men svårt i dom flesta fall om inte målet är förutbestämt.Hoppas och tror det blir bra framöver med en light utrustning.
HaD/G
Hej Gunte.
Jeg har været igennem nøjagtig samme "øvelse". Jeg skiftede mit tunge og store Nikon-udstyr ud med noget meget mindre og lettere. Sony og senest en Fuji X100F.
Når jeg er ude og køre på min handicap scooter, kan jeg godt have meget udstyr med, men mine fingre og arme har det meget bedre med de kameraer som jeg har nu.
Fint foto med duerne.
Hav det godt.
//Erik//
Svar från gunte 2019-04-24 09:34
Tack Erik. Har ju förstått att många av oss som hänger här på sidan har diverse krämpor och får anpassa oss efter detta. Bra att du har din scooter så du kan upptäcka din omgivning med behåll.
HaD/G
Missa mycket, oftast när jag är ute med hunden på grund av att jag tycker det är till besvär att bära med kameran. Ändå har jag inga tunga saker. Inte heller mina ben är av bästa kvalite. Alltid värk och har väldigt svårt att ta min ner och upp från marken. Att ligga på magen med kameran riktad framåt är inte längre möjligt. Men man får lösa det på bästa möjliga sätt. Vill inte lägga kameran på hyllan än.
Sten
Svar från gunte 2019-04-24 09:41
Tack Sten för din kommentar. Ja det gäller att anpassa sig och några hyllvärmare vill vi inte veta av. Kommer att tänka på en fotoutflykt till Hallands Väderö där en äldre gentleman var med, hade stora problem att ta sig fram men fram skulle han. Sin fotoutrustning transporterade han på en ombyggt sittvagn.
HaD/G