Har tittat på mina foto från frisören igår...och....

Tycker det var svårt att få bra ljus, för jag har ingen spesiell utrustning. Och på en del foto ble håret veldig gult på frisören, men det tror jag var för att hon hadde en blanding av olike färger i sitt hår.

Men jag har flera möjligheter och öva, för jag har tre flickor till som ska klippes i näste vecka...

Och om det går bra så vill hon att jag ska fota när hon har frisert fina frisyrer...och det hadde varit kul...

 

 

Inlagt 2009-02-14 23:06 | Läst 5017 ggr. | Permalink

"Två tips: Ifall det inte är tokmörkt, så höj ISO och slopa blixten, så slipper du blixtskuggor och att bildernas ljus blir allt för hårt och platt. Använder du inte blixten, så ställ vitbalansen på glödlampa ifall det är "vanlig" lampbelysning (alternativt ställ vitbalansen manuellt ifall din kamera har den funktionen). Ifall du inte använder den inbyggda blixten utan har en extern blixt som du kan vrida i olika riktningar, så studsa blixten mot en vägg eller ett tak för att få ett mjukare, jämnare ljus och för att slippa blixtskuggor. Ifall du använder blixt så ställ vitbalansen på auto eller blixt, beroende på hur dominerande blixtljuset är i förhållande till det övriga ljuset i rummet (alternativt justerar manuellt ifall kameran har den funktionen). Lycka till. Mvh David"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Två tips: Ifall det inte är tokmörkt, så höj ISO och slopa blixten, så slipper du blixtskuggor och att bildernas ljus blir allt för hårt och platt. Använder du inte blixten, så ställ vitbalansen på glödlampa ifall det är "vanlig" lampbelysning (alternativt ställ vitbalansen manuellt ifall din kamera har den funktionen).

Ifall du inte använder den inbyggda blixten utan har en extern blixt som du kan vrida i olika riktningar, så studsa blixten mot en vägg eller ett tak för att få ett mjukare, jämnare ljus och för att slippa blixtskuggor. Ifall du använder blixt så ställ vitbalansen på auto eller blixt, beroende på hur dominerande blixtljuset är i förhållande till det övriga ljuset i rummet (alternativt justerar manuellt ifall kameran har den funktionen).

Lycka till.

Mvh

David
Svar från Tyri 2009-02-15 02:00
Ja, här är det lite av värje jag kan prova, gott att jag har tre försök till, när resten av flickorna ska klippes:)
Tack David för att du vil hjälpa mig:)
Gillar bilderna, jag har en svaghet för bilder från vardagen. Tvåan är favorit.

Att fixa vitbalansen i PS eller Elements om det är en jpg gör du genom att välja "öppna som" och väljer då RAW osv. Du hamnar då i ACR och kan justera enkelt även om det är jpg-fil. Lycka till, bilderna är bra!

//Hasse
Svar från Tyri 2009-02-15 15:38
Vad kula att du gillar mina bilder, tycker själv också om tvåan:o)
Tack för dina tips, nu har jag mycket jag kan prova på med.