Fototävling med regler som jag inte tycker om.......

Idag kom våran lokaltidning ut och där annonserade Visit Munkfors-Ransäter för en fototävling.

Jag måtte läsa den flera gånger för att tro det jag läste.....

Snacka om att lura foton från folk.....

Så står det bland annat: 

 "fotografens namn publiceras endast i den mån det är möjligt" 

"Alla som deltar i tävlingen genom att skicka in sina foton godkänner därmed att de fritt kan användas i markedföringssyfte av VisitMunkfors och att viss redigering av fotot är tillåtet"

Och nu hoppas jag att folk inte skickar in foton.....

För sådane tävlinga skall man inte vara med i!!!!

Vad tycker ni fotovänner?

Inlagt 2015-02-18 23:59 | Läst 6567 ggr. | Permalink

"Fruktansvärt dåligt av VisitMunkfors är min bestämda åsikt!"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Verkligen korkat och oförskämt. Man får hoppas att folk förstår och låter bli att skicka in bilder.
Sten
Värdelöst pris dessutom.... Som om det inte vore nog illa med reglerna.
Bedrövligt, och kanske t o m bedrägligt. Kommunen vill marknadsföra sig och tänker utnyttja duktiga fotografer i det syftet utan att betala. Hoppas ingen skickar in några bilder.
Jag ser att man vill marknadsföra sig så billigt som det går, säkert inte olaglig eftersom dom skriver att det kan använda bilden fritt, det är nu op till fotografen att skicka in bilden och KANSKE fotografens namn kan få vara med?
Mycket utnyttja av fotografer. Så jag hoppas ingen skickar in bilder
MVH Anita
2015-02-19 14:38   Sandra och Birgitta VisitMunkfors
Visit Munkfors-Ransäter har inte för avsikt att lura någon genom den annonserade fototävlingen, syfte och regler framgår tydligt och man avgör själv om man tycker att dessa är okej.
Visit Munkfors-Ransäter vill också poängtera att professionella fotografer anlitas och att vi även köper in enstaka foton vid behov.

Idén uppkom då det en tid varit, och är, många människor som delar med sig av sina fotografier via social media. Det finns en otrolig entusiasm hos våra amatörfotografer.
Vår första tävling arrangerades redan i somras där de vinnande fotograferna blev oerhört glada och hedrade över sina förstorningar i canvas och utmärkelser, de har endast uttryckt stolthet över att deras foton använts vid marknadsföring av Munkfors-Ransäter. De uppmärksammades t.ex. i NWT och Veckobladet samt på kommunens hemsida och via sociala medier. Nedan kan ni se de tre vinnarna, från vänster till höger: Sten Jacobson, Pia Lindén Nordström, Gun-Britt Andersson.

Det vinnande bidraget kommer bl.a. att pryda omslaget av Munkfors-Ransäter Turistguide 2015 där det tydligt framgår vem fotografen är i text, t.ex. ”Klarälven, vinnande fototävlingsbidrag 2014. Foto: Pia Lindén Nordström.” De två andra kommer även de att publiceras i guiden.

Det är naturligtvis helt frivilligt att delta, vissa gör det andra inte.

Vänliga hälsningar,
Sandra & Birgitta Visit Munkfors-Ransäter


Visit Munkfors-Ransäters foto.
Svar från Tyri 2015-02-19 18:13
Vad ni än säger så tycker jag inte om sådana tävlingar, jag tycker det är fel att man utnyttjar amatörer som inte vet hur upphovsrätten fungerar.
Visit Munkfors-Ransäter stjäl på det här viset foton som fotografen har upphovsrätten till och i förlängningen så undergräver man fotografyrket.
I det här fallet borde Visit Munkfors-Ransäter kunna betala för sina bilder, det är ganska småaktigt att "stjäla" foton av amatörer.
Anders F. Eriksson 2015-02-20 06:49
De som vinner tycker säkert att det är lite kul, men ni tar er ju rätten att använda alla inskickade bilder utan ersättning, och dessutom rätten att redigera dem efter behag.. Den här typen av tävling är ett otyg, och jag hoppas att ni får så få deltagare som möjligt!
Stina 2015-02-20 22:21
När ni går om sidan av upphovsrättens grundpelare har ni väl ingen annan avsikt än att lura folk och slippa betala ersättning. Googla fram SFFs prislista å ta reda på vad ni egentligen borde betala!!
Sådana här tävlingar borde ingen skicka in bilder till!
Fruktansvärt dåligt av VisitMunkfors är min bestämda åsikt!
2015-02-20 22:18   Stina
Munkfors kommun borde hoppa å skita å få randiga ben. De som skickar in bilder till sådana här tävlingar är de fotografer - amatörer/hobby - som inte vet något om upphovsrätt och ersättningar å alltså inte vet bättre utan hoppas på "kändisskap". Detta medan kommunen undergräver och förolämpar en hel värld av yrkesfotografer. Om nu bilder är så viktiga för kommunen kan de väl gå ut å fota sjölva å se hur jäbla enkelt det är!
Det är att nedvärdera oss fotografer
känns nästan som en stöld. De skall ha det gratis oförskämt är det.
De som lever som fotograf kan ha det tufft utan detta tiggeri.
///Gun-Inger