En konstig dokumentärfotograf

Ingrid o Arne - Rösta rätt, rösta.....

Bägge två har haft industrijobb hela sitt liv, nu tar dom igen sig efter att ha jobbat sen dom var femton år. Dom har röstat på Socialdemokraterna hela sitt liv. Dom undrar vad som händer i Sverige, det är mycket dom inte förstår, varför ska vi betala mer i skatt än dom som jobbar, vi har ju redan mycket mindre att leva av? Jobbskatteavdrag,  begriper inte vad det ska vara bra för, även om dom förklarar, för det är helt obegripligt! På vilket sätt gynnar det Sverige, att dom som tjänar mest får en massa mer, medans dom som tjänar minst får en spottstyver, o dom som är sjukskrivna eller arbetslösa har fått det mycket sämre, ibland så dåligt så pengarna helt enkelt inte räcker. Sen förstår vi inte det här med vinst i välfärden o skola, det är som vi har lärt oss fullständigt otänkbart, men när vi växte upp fick vi lära oss vad solidaritet var!

Förstora!

Inlagt 2014-09-13 13:42 | Läst 1528 ggr. | Permalink

"Jag hoppas att Arne och Ingrid får och har en fin tid under sin pension. Och jag kan hålla med om att de inte borde betala mer i skatt än de som förvärvsjobbar. Förklara för dem att Jobbskatteavdraget är till för att stimulera folk att arbeta. Det är solidariskt mot våra barn, som en dag skall gå i pension. Skatteintäkterna behövs!! Med bidrag, dränerar man kassan. Den som tjänar 20.000 kronor i månaden, får ca 1.500 kronor i lägre skatt per månad. Det är 18.000 kr per år. Förklara att det behövs privata alternativ, i en redan hårt belastad offentlig vård och skola. Tar vi bort det privata, så kommer det att bli än trängre i den offentliga vården, och därmed längre köer. Förklara för dem, att de som tjänar mer i Sverige, redan idag betalar en massa mer i skatt, solidariskt... Såhär ser det ut, i ett snävt exempel: Inkomst per månad //skatt per månad. 29801 - 30000 //7131 kr 59801 - 60000 //21934 kr Är det osolidariskt? Och tjänar man mer, så är såklart skillnaden än större. Förklara för dem att ju fler som jobbar, ju mer skatteintäkter finns det till pensioner, och samhällsutveckling. Arbetslinjen är pengar In... Bidragslinjen är pengar Ut... Det är inte så illa som de tror, och jag önskar dem en välförtjänt och skön tid!!! De har gjort sitt. Hälsa dem så gott!! //Peter"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
2014-09-13 13:52   gunte
Exakt..och därför kan högerskrofset ställa sig i kön för arbetslösa
på måndag 07.00
Jag hoppas att Arne och Ingrid får och har en fin tid under sin pension. Och jag kan hålla med om att de inte borde betala mer i skatt än de som förvärvsjobbar.
Förklara för dem att Jobbskatteavdraget är till för att stimulera folk att arbeta. Det är solidariskt mot våra barn, som en dag skall gå i pension. Skatteintäkterna behövs!! Med bidrag, dränerar man kassan. Den som tjänar 20.000 kronor i månaden, får ca 1.500 kronor i lägre skatt per månad. Det är 18.000 kr per år.
Förklara att det behövs privata alternativ, i en redan hårt belastad offentlig vård och skola. Tar vi bort det privata, så kommer det att bli än trängre i den offentliga vården, och därmed längre köer.
Förklara för dem, att de som tjänar mer i Sverige, redan idag betalar en massa mer i skatt, solidariskt... Såhär ser det ut, i ett snävt exempel: Inkomst per månad //skatt per månad.
29801 - 30000 //7131 kr
59801 - 60000 //21934 kr
Är det osolidariskt? Och tjänar man mer, så är såklart skillnaden än större.

Förklara för dem att ju fler som jobbar, ju mer skatteintäkter finns det till pensioner, och samhällsutveckling.
Arbetslinjen är pengar In... Bidragslinjen är pengar Ut...

Det är inte så illa som de tror, och jag önskar dem en välförtjänt och skön tid!!! De har gjort sitt.
Hälsa dem så gott!! //Peter
Reinfeldt och alliansen vill att gamla slitna sjuka människor ska jobba lite till så att de själva kan sno åt sig ännu mer.
Om man slår och piskar en gammal arbetshäst, så går hon några år till och han som piskar och plågar kan sno åt sig ännu mer. Så ska vi inte ha det i vårt samhälle.
Nu ska dom bort, och välfärd och omtanke tillbaks. Fint skrivet LO
/ Bengt
Khalad 2014-09-13 19:59
Vad enkelt du gör för dig när du beskriver den för dig "andra sidan" som elaka egoister som medvetet vill utnyttja gamla, slitna sjuka människor så att dom själva kan sno åt sig ännu mer. Andra snor åt sig, uppenbarligen aldrig du. Nästan halva Sverige har röstat på Alliansen, så i din värld består nästan halva Sveriges befolkning av egoister. Sanningen är ju att dom flesta partier och partiledningar, blåa såväl som rödgröna, drivs av en övertygelse om att den egna politiken kan ge ett bättre Sverige - på sikt! Det måste kännas fantastiskt att veta att man hör till den rätta sida, att veta att man inte tillhör till egoisterna som bara tänker på sig själva utan till dom som enbart har ädla och oegennyttiga syften! All politik har fördelar, all politik har nackdelar, all politik måste göra kompromisser mellan olika hänsyn. Ska jag vara konkret så pekar jag på att det finns rader av exempel på hur socialistiska stater och regeringar pratat vackert ända tills befolkningarna inser att dom halkat ohjälpligt på efterkälken - Östtyskland, Rumänien, Albanien för att bara ta några europeiska exempel, och att dom - befolkningarna - har det väsentligt sämre än i fria länder. Kina, fortfarande starkt kommunistiskt men samtidigt sen något årtionde också kapitalistiskt med fri och alltmer öppen marknad har helt plötsligt tagit stora steg framåt vad gäller ekonomi, levnadsstandard och mkt annat. Medan Ryssland fortfarande har en befolkning som till största delen lever under miserabla ekonomiska förhållanden. Sån har vi Korea, Vietnam, Kambodja..............Varför jag nämner det här? Jo, för att det också i Sverige är viktigt att begripa att företag har rimliga förhållande och kan behålla konkurrenskraft internationellt, annars hjälper inga höjda skatter i världen. Men SAMTIDIGT ska vi förstås ha en politik som skapar rimliga skyddsnät för alla som behöver - sjuka, pensionärer, arbetslösa och flyktingar.
Peter-L 2014-09-13 20:40
Bra Björn!! Skönt med någon som kan skriva klarsynt och respektfullt. En kvalitet! //Peter
Bra skrivet.
-affe
Fin bild på paret Bra skrivet LO Ha en skön söndag :) // Gert
Tack så mycket för kommentarerna! LO