En konstig dokumentärfotograf

Fjärrvärme - Hur länge?

Eldas med olja eller kol. Hur länge varar oljan, antagligen dröjer det inte länge innan oljepriset börjar skjuta i höjden, det är då dom verkligt stora problemen börjar för världen.

Förstora!

Inlagt 2014-09-03 15:47 | Läst 1543 ggr. | Permalink

"Inget vidare för miljön, men du hittade en snygg bild i alla fall! /Niklas"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det varierar ju. I Uppsala är sopor/avfall och torv huvudbränslena. Olja används bara vid spetslast (=svinaktigt kallt) eller haverier. Sedan är det förvisso så att avfallet innehåller en del saker som har sitt ursprung i olja. Man har även en viss andel biobränsle (flis) och det ska bli mer av det för att ersätta torven, är det tänkt. Detta i samband med att ett nytt block byggs för att ersätta de äldre delarna.
Mycket smakfullt - strikt, linjerent och fokuserat! Vackert helt enkelt! / Björn T
Snygg gråskala i bilden Lars Olov! Jag har hört/läst att oljan skall räcka i 100 år till, men jag har ingen aning om det stämmer. Det enda vi vet säkert är att den kommer att ta slut. Priset kommer naturligtvis att gå i höjden ju närmare vi kommer.
Inget vidare för miljön, men du hittade en snygg bild i alla fall!
/Niklas
Tycker fjärrvärme är en ganska smart lösning, dom flesta anläggningar klarar många olika bränslen. Med dagens teknik är nog oljeeldning renare än koleldning, men kol finns så det räcker i många hundra år och att elda kol i en sån här anläggning är nog inte så svårt. Kostar man på finns nog miljöteknik att få ner utsläppen också när det väl behövs/ Björn T
Fjärrvärme är gammalmodigt. Global uppvärming är framtiden!

Ha det varmt! /Thomas
Hur som helst en snygg svartvitare!
En gräslig byggnad men en spektakulär bild. Efter att ha bott i ett torp i 10 år med vedeldning som huvudsakliga värmekälla så betyder fjärrvärme för mej att jag inte behöver frysa.
Hälsningar Lena
Tråkig byggnad, men bra skärpa och kontrast i bilden! Oljepeaken lär ju redan vara nådd men prisökningar dröjer nog än ett tag. Oljeländerna har ju investerat i förbrukningsländerna så stannar de blir investerarna av med sina investeringar.....!
Mvh
Mats
Tack för svaren, ja det var ju oljan o hur länge den kan räcka som jag menade, det är intressant att läsa olika rapporter om detta o det råder väldigt delade meningar, må gott, LO