Min kamera-Mitt lyckopiller
Dags för min första utställning, "Naturligtvis"
Har nu jobbat hårt ett tag inför min första utställning "Naturligtvis" där jag ställer ut tillsammans med Anna Hovi Froio,Ulrika Arnell, Magnus Persson
På lördag den 18/2 har vi vernissage kl 15.00 -20.00
Lite bilder från hängningen, här är Ulrika och Magnus taggade-:)
Då ska vi se.....kan det här måttet bli bra undrar Magnus?
Nja, kanske vi ska använda en penna istället tycker Ulrika
Nä, det blir nog bäst med ett vattenpass
I andra ändan av lokalen står Anna och funderar hur dessa ska hänga
Sista spiken nu, så är vi klara, känner ni igen min bild?
Nu börjar det likna något, tog ett par timmar att para ihop bilderna med färg och motiv
Lite A3 bilder i plastfickor på lina var det sista vi hängde
Efter 6 timmar och en tavla i golvet var vi nog en aning trötta. Nu väntar bara det roligaste av allt, vernissaget på lördag.
Lite historik om Galleriet
Galleri 70 – Skepparegatan 70 – Historik
Historien om byggnaden på Skepparegatan 70 i Halmstad startade 1935 då det Civila Flygfältet anlades på Söder. I drygt 20 år tillverkade man bl.a. flygplansdelar i denna byggnad.
På 1950-talet flyttade Widengrens konfektionsfabrik in i lokalerna. Först tillverkade man militärkläder och senare damkappor fram till 1970.
Sedan tog kommunen över fastigheten och byggskolan startade sina utbildningar 1973 och när de flyttade ut 1995, blev verksamheten i huset mer blandad.
Det blev bl.a. hunddagis, brottarlokal, förråd, ateljéer och senare en konstskola. Och nu senast i september 2011 flyttade en antik- och loppmarknad in, när brottarna flyttade ut.
Idéen till Galleri 70 kläcktes av Modesty Sofronenkoff i augusti 2010, som har sin ateljé och kursverksamhet i samma hus. Hon har även anordnat temautställningar i flera år för deltagarna i Södergruppen på Galleri Norre Port. När kommunen stängde galleriet blev gruppen utan utställningslokal.
På Skepparegatan 70 består de gemensamma utrymmen av två korridorer och toaletter. Korridorerna var belamrade med allsköns bråte. Allt från gamla bildäck och möbler till trasiga tv-apparater. I entrékorridoren nådde skräpet nästan taket och en small gång ledde till den andra korridoren, där bl.a. toaletterna finns.
Kommunen gav sitt tillstånd för galleriverksamhet i de outnyttjade allmänna utrymmen och de andra hyresgästerna hade inget att invända heller. Tvärtom så blev alla nöjda. Brandrisken försvann och man slapp gå igenom en soptippsliknande miljö.
I september 2010 samlades ett gäng entusiaster från Södergruppen och fyllde två containrar med skräp från korridorerna. Efter det fortsatte gruppen, med egna medel, att renovera lokalerna. I november var det dags för det första vernissaget på temat Hemligheter med över 30 utställare. En given succé!
Efter den lyckosamma starten beslöt man att bilda en förening, Galleri 70, som ordnar olika former av konstutställningar och även fortsätter att utveckla lokalerna. På ett år har galleriet hunnit med 17 utställningar och allt sker på idéell basis. Till vissa utställningar har Kulturnämden och Folkuniversitetet gett kulturstöd.
Anna Froio
Halmstad, december 2011