Några tankar kring att fotografera, både ur ett teoretiskt perspektiv och mer personligt. Kanske också lite om tankar och känslor inför fotografier, egna och andras.

Slumpen

Jag är på väg till Bretagne för två veckors semester. Under den första veckan är jag ensam så det blir nog mycket fotograferande. Men först gäller det att ta sig till Bretagne. Det är strejker och demonstrationer här pga att pensionsåldern höjs från 60 till 62! Det tog två timmar att ta sig från flygplatsen och in till stan. Det tåg som jag ska åka vidare med i morgon är inställt, men jag har lyckats boka på ett senare tåg som ska gå. Under eftermiddagen tog jag en promenad och på vägen tillbaka till hotellet gick jag över kyrkogården i Montparnasse och av en slump stod jag framför denna grav:

Jag har vetat att hon är begravd här, men aldrig hittat graven fast jag letat en gång. Höstlövet låg där mitt på gravstenen. Jag tycker fortfarande att hennes bok om fotografi är läsvärd.

Inlagt 2010-10-15 22:08 | Läst 1126 ggr. | Permalink
Bretagne har mycket dramatik i sitt landskap och ebb/flod är intressant. Se S:t Malo om du har möjlighet, fantastiskt! Hur bra som helst ur fotovinkeln! Lycka till och visa dina bilder när du väl är åter.//Monica
Svar från Stickan1 2010-10-17 15:31
Tack för kommentaren. Jag bor i S Bretagne så det är lite långt att köra upp till S:t Malo, men det finns mycket att fotografera häromkring också. Jag har en utmärkt Internetförbindelse i det hus som jag har hyrt. Så det blir nog några bilder vartefter jag tar dem. mvh Stig