Några tankar kring att fotografera, både ur ett teoretiskt perspektiv och mer personligt. Kanske också lite om tankar och känslor inför fotografier, egna och andras.

Molndramatik

En varm dag går mot sitt slut. Jag sitter i båten och det är nästan svalt. Havet svalkar, vattentemperaturen ute till havs är bara 12 grader och jag hade en jacka på mig under tiden jag seglade, men väl inne i lä blev det varmt. Ligger en bit utanför Sundsvall.

Tog några bilder med vidvinkel, 7-14 på min GF1 (motsvarar alltså 14-28 mm i FF). Det är fascinerande att se hur dessa brännvider kan lyfta fram dramatiken i en ganska snäll himmel. Jag konverterade till s/v och på bilden med kortaste brännvid har jag använt lite rödfilter.

Två vardagsbilder som ändå får lite extra skjuts. Vidvinkel kan ju tillföra saker som man själv inte ser, men det är naturligtvis lätt att överdriva detta. Men det är kul att kunna ha möjligheterna att göra det ibland.

 

 

Inlagt 2010-07-03 21:18 | Läst 973 ggr. | Permalink
Ganska häftigt med 14mm.
Och överdriv gärna! Det är ju för den udda synvinkeln som bilderna blir något utöver det vanliga. Dessa supervida motiv har man ju inte sett sig trött på eftersom våra ögon motsvarar 50mm.