Några tankar kring att fotografera, både ur ett teoretiskt perspektiv och mer personligt. Kanske också lite om tankar och känslor inför fotografier, egna och andras.

Bretagne

Kom hem i måndags efter en vecka i Bretagne med massor av bilder. Jag lät fotograferande ta tid och plats under 6 dagar, jag har lagt ut en del bilder i ett album kallat Bretagne om du vill se mer! Vi bode i ett litet hus 1 km från stranden.Vår "gite" låg direkt i anslutning till lagården där 48 kor mjölkades varje dag, sista kvällen var det också en kalvning. Bonden var mycket trevlig och vi fick låna hans bil de första dagarna eftersom nycklarna till vår hyrbil inte nådde oss som planerat.

Redan på andra dagen kom ett ordentligt oväder och vi for ut mot yttersta udden "pointe du raz", där blåste det en bit över 20 m/s så mycket att det var svårt att gå. Men det blev många bilder:

Saltet täckte snart allt inklusive  glasögon och linser. Jag fick ovanligt mycket vinjettering på de bilder som jag tog den dagen. Regnet kom på eftermiddagen när vi var på väg tillbaka. Skyfall under natten. Men snart bättre väder. Lågvattner och soluppgången kom ungefär samtidigt så det blev möjligheter att fota den fantastiska sandstranden nedanför vårt hus.

Denna bild är tagen en dag senare:

Vi var ute vid stranden några gånger när solen hade gått ned eller ännu inte kommit upp. Då saknade jag ett stativ, men det finns ju gränser på vad man vill bära fram och tillbaka från Sverige.

På vägen hem stannade vi två dagar i Paris, men då blev kameran kvar på hotellet. På söndagen besökte vi Paris Photo som var en utställning med försäljning av bilder. Nästan 100 utställare och gissningsvis några tusen bilder från 1850 fram till idag. Eftersom det var olika gallerier som ställde ut så fanns det inger riktig ordning. Samm fotograf kunde dyka upp på flera ställen. Det var intressant att se en massa klassiska bilder "i verklighet" Jag är ingen mästare på fotohistoria, men jag tror att de flesta "stora" fanns med. I många fall var prislappen 5-10 000 euro! Inga inköp gjordes och efter tre timmar så var jag proppmät på fotografier!

 

Inlagt 2008-11-21 18:22 | Läst 1132 ggr. | Permalink