Genom kamerans lins ser jag världen med nya ögon. Efter ett par kurser i fotografering så fotar jag numer nästan uteslutande manuellt med min Sony och min lånade Nikon, men jag har mycket kvar att lära. Framför allt när det gäller bildberättande. Välkommen hit!

#Blogg100/83 Idag kom svaret i mailboxen

Jag blev inte särskilt förvånad när jag fick mailet från Fotografiskas höstsalong 2016... Att mina bilder inte kom med bland de 31 fotografer som valdes ut... 2326 fotografer skickad in ansökningar och som sagt 31 valdes ut. Stort grattis till de fotografer som kommer att representeras i årets Höstsalong. Jag kommer gladeligen besöka museet i höst och se vad dessa fotografer levererar och ta del av vad jag kan lära mig! Kanske är jag lite tacksam över att mina bilder ändå inte höll måttet. Jag var inte nöjd med mitt urval och hade kunnat prestera bättre om jag bara vågat vara mer personlig. Något jag behöver jobba mer med! Dessutom så har jag ingen aning om hur jag skulle finanserat framkallning och montering av mina fotografier... puh! 

Nu under veckan som kommer ska jag besöka Fotografiska och titta på Nick Brandts starka bilder. Det blir intressant att se dem på riktigt. Har bara sett en del av dem på datorn och det är ju inte riktigt samma sak. 

Fabriksområdet var mitt tema i ansökan, detta var min favorit av de sex bilder jag skickade in... Till nästa års ansökan tänker jag vara mer modig och hålla mig utanför boxen, utanför säkerhetszonen. Jag har redan börjat förändra min syn på botografiskt berättande... Det som tidigare var viktigt för mig var att bilden var skarp, tydlig och fokus på innehållet. Men det är inte enbart det viktiga. En bild som är medvetet oskarp kan vara så läcker. T ex skakningsoskärpa... det finns så mycket att upptäcka när det gäller att berätta med en bild eller en bildserie. Om ett par veckor ska jag delta i en sista kurs i fotografering. Den handlar just om att skapa historier med bilderna, att hitta en röd tråd i fotograferandet. Det ska bli spännande att utfotska. Men jag är nervös! Fixar jag detta?

Tack för mig! :-)

Inlagt 2016-05-22 13:01 | Läst 2172 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det här med personligt avtryck i bilderna är svårt, en lång och mödosam väg. Men belönande när man lyckas, och vågar tänka annorlunda. Blommorna i trädet blev ännu mer skira nu.
Hälsningar//GöranR
2016-05-22 18:48   Jörgen
Ah, otur. Jag tycker du skulle fått chansen.
Visst gör du det! Dessutom är det helkul att gå på fotokurs, jag har gått på några av Kulturamas kurser och det är bland det roligaste jag gjort inom foto. Lycka till! Och jag gillar din först bild!/ Björn T