Genom kamerans lins ser jag världen med nya ögon. Efter ett par kurser i fotografering så fotar jag numer nästan uteslutande manuellt med min Sony och min lånade Nikon, men jag har mycket kvar att lära. Framför allt när det gäller bildberättande. Välkommen hit!

#Blogg100/37 Idag Sony

Tog med mig min Sony idag. Än så har jag inte lämnat in kameran för rengöring av sensorn men kommer försöka få till det snarast.  Det fungerar inte att fotografera himmelen med den, jag som bara älskar sol, himmel och vackra moln... Men ok att fotografera en cykel parkerad vid busshållsplatsen vid jobbet!

Kanske inte så inspirerande men så känns inte livet så spännande just nu. Hoppeligen är det övergående... jag försöker i alla fall ta död på trista tankar och känslor. 

Inlagt 2016-04-06 21:22 | Läst 570 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Livet går upp och ned...
Vad har du för bildredigeringsprogram?
med både Lightroom och Photoshop eller photoshop elements går det lätt att få bort en och annan sensorfläck, till exempel de du beskriver framträder på himlar.
Såklart det är bra att få kameran rengjord men innan du får det gjort så kan du dutta bort dem om du använder något av de program jag nämnt. Väääldigt enkelt!!!!
Har du Lr eller PS eller Elements och inte känner dig så hemma på det så är mitt råd att betala medlemskap en månad 99kr hos Moderskeppet och titta som bara den på deras superbra videor. Väl värda pengar tycker jag!
http://www.moderskeppet.se/gratis/
Upp och ner ja... Livet alltså! Jag abonnerar på PS och Lightroom genom Creative Cloud/Adobe sedan ett par månader tillbaka. Mycket att lära men jag har testat att ta bort fläckar i Lightroom med bra resultat. Problemet är att det blir svårt då det är mycket damm/skräp på sensorn. Har frågat i fotoaffär samt pratat med pedagogen som håller kursen jag går nu och de hävdar båda att det är riskabelt att själv rengöra. Jag har testat att blåsa rent själv på egen risk men det blev inte bättre av detta.
Moderskeppet är super, jag betalar inte (än) men kollar gratiskurserna.
Stort tack för era kommentarer!
Mvh Anne