Genom kamerans lins ser jag världen med nya ögon. Efter ett par kurser i fotografering så fotar jag numer nästan uteslutande manuellt med min Sony och min lånade Nikon, men jag har mycket kvar att lära. Framför allt när det gäller bildberättande. Välkommen hit!

#Blogg100/22 Begränsningar

Jag har insett att min kamera (Sony Nex 5T) har en del begränsningar. Visst, det var ju en "billighetkamera" så det är väl inte så konstigt... men att det inte går att sätta en blixt på kameran var en besvikelse... men jag köpte en blixt i alla fall. Kommer behöva en för att öva på det jag lärde mig under helgens teknikkurs. Dessutom är det som jag befarade, en massa skit på sensorn i kameran. Måste lämnas in och fixas snarast. 

Har inte direkt känt någon lust att fota idag. Men då jag varit på kurs på Fotografiska idag så tog jag ett par bilder på den senaste utställningen, Ikoner. Mycket fina bilder!!!!! Den öppnade igår på World Downs Syndromes day. 

Till nästa vecka ska vi fota porträtt. Minst en timme ska själva fotograferandet ta... Fem bilder på samma person men olika porträtt. Hur ska det gå!! Bara att komma på ett budskap samt regissera fotograferandet känns överväldigande! 

Inlagt 2016-03-22 22:41 | Läst 473 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det går utmärkt att montera blixt på en nex-5. Det finns en lös blixtsko att köpa, sen kan du använda blixten manuellt.