Att spegla det jag gillar.

Morgon 2 av 3, med helt andra förutsättningar..

***

Det blev Slussen även den här 'tidiga' morgonen, när jag lämnat lägenheten till hantverkarna vid 07:00 för att sen driva runt i tillvaron fram till 15:00, när det då fungerade att gå hem och sova lite efter de tidiga morgnarna, och rätt så långa dagarna.. Och  vädret fortsatte att vara lite överdrivet fint, och lite för varmt, även när det bjöds på dimma, som dagen innan.. här.

Så här följer ytterligare bilder på arbetspendlande människor nära Slussen i Stockholm, här ett gäng från Götgatsbacken ner mot Hornsgatans början..

De flesta tar höger ner mot Guldbrons fina nedförsbacke.. Gamla Riksdagshuset i bakgrunden straxt hitom Riddarholmskyrkan.

Tror den första hojen är eldriven..

Sen gick jag ner och satte mig på bänken vid brofästet i den flödande solen i klart mer än en timme, tills det blev för varmt..

**

Motiven blev likadana som dagen innan, men utan dimman.. endast lite sjörök eventuellt, och ett extremt starkt motljus!

Vill man redigera ovanstående bild efter det mörka i bilden, så ser den ut så här..

             

             

             

Någon tog med sig kudden..

             

              

Sen stod solen för högt och det blev för varmt trots september.. Så jag gick in på 'Bröd & Salt' för en tidig förmiddagsfika.. Och gick sedan in bland Gamla Stans svalare gränder, som vilken turist som helst..

Allt fotat med Z50 + Zdx 16 - 50 mm. Fotat i JPG.     Tack för mig!

Inlagt 2024-10-06 13:50 | Läst 218 ggr. | Permalink
Tack för fina bilder på olika flanörer o bikeriders!
//Stephen
Svar från ehrsa 2024-10-07 11:56
Hej! Stephen. Ja, här bjuds det på fina motiv på människor på väg.. Just här med det fina motljuset på morgnarna, känns som ovanligt bra förutsättningar, nån sorts 'hotspot' just där! Tack!
Hälsn!
Här var det ett rikligt urval stilstudier, gillas! Sötast den lilla flickan. Start av cykelrace i första bilderna. Den röda okända tvåhjulingen är nog eldriven ja, det finns idag mängder av mindre eldrivna fordon varav minst 90% är från Kina. Ofta snygga och praktiska. Men en del olagliga har jag sett, tror dock risken att bli haffad hemomkring är minimal.
Svar från ehrsa 2024-10-07 12:04
Hej! Stefan. Ja här finns det många stilar och sätt att ta sig fram på, vissa stannar till och njuter av det fina, andra hastar vidare.. Den lilla cyklisten sticker ut bland övriga! En kul plats att sitta på, det händer nya saker hela tiden där vissa är lite extra intressanta.. Och det starka motljuset gör det extra fint tycker jag! Känns som ett 'superställe' att sitta och fota folk 'på väg' just här.. Tack! Hälsn!
Kul att se! Puffbilden som ligger i bloggrullen är ju jättefin!
Svar från ehrsa 2024-10-07 12:09
Hej! Lena. Ja, det är en fin plats att sitta på och iaktta människor 'på väg' nånstans, motljuset och slumpen på hur människor passerar gör det inte sämre heller.. Ett 'nytt' bra ställe att återkomma till! Tack! Hälsn!
Hälsn!
Jag tycker bilderna i det starka motljuset blev läckra. Ibland ska man utmana ljusförhållandena ordentligt.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2024-10-07 12:17
Hej! Lena. Gillar också motljuset just här, det känns nästan för bra under morgonen/förmiddagen.. Och nya motiv dyker upp hela tiden, bra fikaställe straxt intill dessutom.. Ett ställe att återkomma till, men jag är sällan uppe tidigt så det blir nog inte så många tidiga morgnar för mig där framöver, förutom en blogg till där jag också var uppe tidigt.. Sen var lägenheten 'hantverksfri'.. Tack!
Hälsn!
Riktigt läckra bilder här också, mycket tack vare sjöröken i bakgrunden.
Ing-Marie
Svar från ehrsa 2024-10-07 18:07
Hej! Ing-Marie. Ja, vilka osannolikt fina morgnar jag hade här tre morgnar i rad.. Första morgonen dimma, sen den här slösande 'motsolen' med lite sjörök.. Kan det bli bättre? Jag tror det, ska redigera bilderna från den tredje morgonen här, och ja, jag tror att den tredje var den bästa morgonen av de tre, med en helt annan 'bakgrundskuliss' som slår de andra tre morgnarna här.. Den har samma typ av väder som här, med ännu lite mer 'sjörök'.. Tack!
Hälsn!
Fina bilder på människor som är på väg!
/Lena :)
Svar från ehrsa 2024-10-08 21:43
Hej! Lena. Det är väldigt trevligt att sitta med morgonens kraftiga motljus så här.. Dessutom tre morgnar i rad, vid samma tid dessutom! Tyckte den första 'dimmorgonen' var väldigt fin, sen blev det bara en bättre 'fotomorgon' för varje morgon.. Kändes lite unikt, det var ju ändå september och lite för varma dagar egentligen! Kul ändå att se folk passera så här, och många tog också mobilfoton på det fina, på väg mot sina arbeten gissar jag.. Det blev bra med motljusbilder dessutom! Kändes som sista sommarperioden för i år! Tack!
Hälsn!
Hehe, dom inledande bilderna kunde betyda "sist till jobbet bjuder på kaffe" Många stilar men kostymmannen med portfölj har verkligen klipp i stegen. En hel del mobilfotografer som stannade till också.
HaD/Gunte..
Svar från ehrsa 2024-10-09 11:55
Hej! Gunte. Ja, det är en väldig trängsel ner mot korsningen där, mängden cyklister blir lika många vid nästa och nästa 'rödljusfrekvens', och alla hamnar sen i en härlig nedförsbacke på Guldbron runt hörnet en liten bit bort.. Men alla vet inte att poliser ofta står runt hörnet till höger på byggnaden där och haffar de som cyklar mot rött (fuskare..) som tror dom skall hinna först till jobbet.. istället blir dom försenade och får sig en uppläxning och böter!
'Kostymmannen' är en sån där person som sticker ut på bilden, utan honom hade bilden gått till papperskorgen.. Gissar att han nog jobbar på Handelsbanken vid Kungsträdgården, en kvarts promenad norrut.. Den här platsen jag sitter på och tar bilderna är ett superställe för att se/fota folk som passerar på morgonen, dessutom i ett härligt tidigt motljus, som får en hel del att stanna upp i stressen, och själva fotografera och njuta av det fina.. Tack! Hälsn!
Väldigt många trevliga bilder av människor som promenerar längs Skeppsbron. Gillar motljuset och den lätta dimman.som softar bilderna. Skulle kunna vara underlag för en tidsserie av bilder fotograferade årsvis. En historisk kavalkad från samma plats.
/Torbjörn
Svar från ehrsa 2024-10-11 11:46
Hej! Torbjörn. Det är en väldigt trevlig plats just här, som jag redan tidigare gissat skulle kunna bli riktigt bra, speciellt på morgonen när solen går upp i öster i Stockholms Ströms förlängning rakt ut från kajen här.. Motljuset blir magnifikt just här, och finns det lätt dimma/sjörök också så blir det extra bra! Den vackra 'gatlyktan' har också en viss betydelse som en fast punkt i bilderna tycker jag..

Tror också att precis den platsen (där jag sitter) går att fota från på samma sätt under ett flertal årstider, då med helt olika ljus så klart, som en slags 'serie' med samma fasta 'rekvisita' men helt olika rörliga motiv, som då också varierar stort.. Bara att fota på eftermiddagen där ger ju ett 'med' istället för motljus, och fler människor som rör sig åt andra hållet! Den här platsen känns som nån slags 'hotspot' för en fotograf..

Det kommer en tredje 'tidig morgon' blogg inom kort, sen blev det inga fler, hantverkarna var klara med min lägenhet och jag kunde få sovmorgon istället.. Är ingen morgonmänniska, men den sista morgonen av de tre på den här platsen hade ännu bättre förhållanden, kanske en 'tiopoängare' av tio möjliga.. Tack!
Hälsn!