Annons
Användarnamn: LenaK
Bor: Gävleborgs län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2010
Medlem sedan: 2012-03-07
Senast inloggad: 2024-04-26 17:34

Efter att ha varit rastlös, ja så kan man säga, i många år så är nu mitt sökande efter en passande skapandeform äntligen över. Jag har testat att måla, både akvarell och olja… men nej.
Kunde inte få till det och kladdigt och platskrävande tyckte jag att det var. Att teckna i blyerts kunde/kan jag, men det är ändå inte riktigt min grej. Keramik har jag testat och fann mycket kul, men samma där. Lite för kladdigt och platskrävande i ett vanligt kök eller kontorsrum.

Så det intresse som funnits med mig hela tiden lite i bakgrunden kom att växa mer och mer. Köpte min första Nikon systemkamera i början av åttiotalet. Fotade mest mina hundar, men älskade att fotografera istappar, blommor och insekter. Men det gick ju inte att ta så många bilder då som nu. Detta gjorde jag utan att förstå ett dugg om hur man ställer in en kamera. Den stod alltid på auto.
Köpte min första digitala systemkamera 2010 och det var då det sa klick på allvar.

Nu är jag en riktig fotonörd och känner mig ännu bara i nybörjarstadiet, men lär mig nya saker hela tiden.
Jag har fått många fotovänner genom Internet och det har varit och är mycket värdefullt och lärorikt.
Tack vare min kamera, som idag är en Nikon D90 , så har en helt ny värld öppnat sig för mig. Det är fåglarnas värld. Den verkar vara outtömlig. Men även natur och allt som finns i den är av intresse för mig.

Det här med Fotosidan ska bli spännande och jag hoppas med tiden att få en del besök och mycket av konstruktiv kritik.

Väl mött
Lena

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Vilda djur, Digital efterbehandling, Husdjur / Tamdjur, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Det måste vara när Havsörnen plötsligt kom flygande relativt nära och visade upp si i nästan 5 minuter. Det blev några hyfsade bilder, även om överraskning gjorde mig lite skakis och många blev mkt oskarpa.

Mitt sämsta fotominne:
Finns nog många, men jag kan inte komma på något specifikt nu.

Min största inspiration:
Har ingen kändisfotograf som direkt är någon inspiratör... men det kan ju bli. Min största inspiration har min relativt nya vän Ing-Marie Sjödin varit. Hennes typ av bilder har alltid varit det jag gillar... men inte "vågat" ta. Hon har peppat och insprerat mig.

Jag fikar helst:
Inte. Jo då. I skogen vid en liten sjö smakar alltid kaffet gott.

 
Rovfåglar
Vanligt
13 bilder
Mina Sidensvansar.
Vanligt
27 bilder
I Lavskrikornas skog.
Vanligt
8 bilder
Fåglar i min trädgård
Vanligt
13 bilder
 
 
ANNONS