Ytterberg Hornborgasjön vandring

Efter att ha läst Lenas blogg om hennes vandring på Hornborgasjön så tänkte jag direkt att dit måste jag ju dra och vandra, bor  ju inte så långt därifrån. Sagt och gjort imorse tog jag och Maja bilen på en liten tripp till Naturum Hornborgasjön. Vi begav oss  på pilgrimsleden och valde destination Ytterberg 4km enkel väg och sedan samma väg tillbaka. Jag tog med mig sonyn och det    enda objektiv som jag har kvar till den just nu sonyzeiss 55mm 1,8. Så allt är taget med just den kombon. Inga prisbelönta              mästarbilder här men vilken vacker miljö att vistas i. Vädret var ok, ingen sol direkt men heller inget regn. Gick och nynnade på    John Denvers låt " Take Me Home, Country Roads :)

Ett urval av lite fotografier :)

a

Inlagt 2019-05-04 19:18 | Läst 1965 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fina vyer och fina bilder på Maja
Svar från Joakim88 2019-05-04 19:57
Tack så mycket Peter :)
Vackert ställe, det är uppenbart när man ser dina bilder härifrån också! Ser ut att vara ett bra ställe för 'sångarfåglarna' när mer grönska och värme kommer.. nån gång måste den väl komma.. Kan tänka mig att Göken kommer höras frekvent där framöver.. Undrar om Somargylling finns i trakten där..?
Hälsn!
Svar från Joakim88 2019-05-04 21:37
Det var mycket vackert :)
Det borde det vara, får ta en tur i juni när det är varmare, och en solig dag.
Var tvungen att googla sommargylling, aldrig hört har vi den i sverige må tro?
Nästa gång åker Nikon med iallafall :)
ehrsa 2019-05-04 21:46
Jodå, Sommargyllingen (hanarna) är en av de vackraste fåglar Sverige har! Knallgula, stor som en Stare/Koltrast ungefär.. När jag var barn och åkte hem med skolbussen så satt jag en gång längst fram i bussen, och plötsligt så flög det en knallgul fågel i den storleken förbi straxt framför vindrutan på bussen.. glömmer den aldrig! Såg ut som en fågel från nån djungel.. Sen har jag både sett och hört den nere på södra Öland, det har nog alltid varit i norra delen av 'Norra Lunden' ett par kilometer norr om Ottenby, nån gång har jag bara hört den, men inte lyckats se den.. den håller gärna till uppe i bladverket på lövträden där.. Den har ett fantastiskt läte som inte går att ta miste på! Kan höras här: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3275&artikel=4155423 Jag har t.o.m. härmat igång en där nere.. går rätt bra att lära sig vissla.. :-)
Hälsn!
Svar från Joakim88 2019-05-04 23:07
Spännande! Där har du ett fint barndoms minne ;) Hoppas att en eller några dyker upp här i sommar :)väldigt grann fågel, de jag googlade fram. Skall hålla utkik nästa gång. Tack för länken. :)
Sånt där landskap får historienörden i en att vakna till liv. Undrar vad som döljer sig i åsarna. Bara rullsten eller något mer? Mysig vovve som verkar nyfiken på omgivningen.
Svar från Joakim88 2019-05-05 09:29
Hehe det kan jag förstå :) , det fanns faktiskt lite informations tavlor vid naturum så det kan ju ha stått något intressant där. Läste dock aldrig dem.
Tack så mycket det gjorde hon ;)
Bild 2, där föll ljuset fint på vovvsingen! Och där ser man, 55:an klarar ju hyggligt bra av landskap också. Och räcker den inte till kan man ju alltid ta två-tre bilder och lägga ihop dem i panorama, har du testat det nångång?
Svar från Joakim88 2019-05-05 09:31
Tack så mycket Ragnar :)
Ja 55:an duger till mycket, får använda fötterna mer när jag vill komponera en bild ;)
Nej det har jag faktiskt inte gjort, funkar det att lägga ihop i lightroom? :)
light 2019-05-05 10:14
Nu har jag inte Lr längre, men visst finns det en panoramafunktion i Lr, och den ska dessutom vara bra. Skriv in "Lighroom panorama" i webläsaren bara så får du upp mängder av info om hur du gör. Jag har ju en 35:a i min och ibland räcker inte ens det så då brukar jag ibland ta 2-3 bilder och så lägger jag ihop dem i mitt program, brukar funka utmärkt, dessutom blir upplösningen större.
Svar från Joakim88 2019-05-05 15:35
Tack för tipset, skall googla senare och läsa på :)
Vackra vyer du fångat på bild och Maja ser också ut att trivas.
Fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från Joakim88 2019-05-05 09:32
Tack så mycket Johnny :)
Maja trivdes bra, nya stigar att upptäcka :)