Öhrnen

Falken

Nu är Öhrnen i farten igen och denna gång så har han lyckats att få en vad han tror är en jaktfalk. Efter mycket sökande bland fågelbilder och letande så tror han att det är en sådan falk :)

Hade tur, riktigt tur igår att få se en ganska så stor fågel som flög blixtsnabbt men som ändå höll sig kvar inom räckhåll för min kamera och den flög elegant och snabbt. D7200 hade väldiga problem att följa med med autofokusen och det är inte första gången det händer riktigt frustrerande....... Kanske skulle byta upp mig framöver mot en D500? :) Först så trodde jag att det var en lärkfalk som jag hade fotograferat innan men kom på när jag granskade de bilderna som blev ganska så hyfsade att den ser ju större ut och den var ju inte svart. Jag vet inte vad det är för falk men gissar på en jaktfalk. Den var eller rättare sagt är riktigt grann och den var/är ganska så stor :)

Sista bilden är nog en lärkfalk som flög förbi när denna hade försvunnit :)

Alla bilder ligger på ISO 400-800 och slutartid mellan 1/2500- 1/3000

Postat 2019-09-04 18:24 | Läst 1062 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Lilla örnen

I eftermiddags fick jag äntligen se en vacker ormvråk sitta ute på åkern och äta på sitt byte. Jag var på väg hem från jobbet och körde sakta medans jag spanade ut lite över åkrarna. Och där borta såg jag den sittandes ute på åkern. Woho ropade jag i bilen så att Maja vaknade till där hon låg och sov i bak. Men självklart så hade jag en bilist i häcken på bilen och vägen var för smal för att köra om så det var bara att fortsätta framåt tills man såg första bästa tänkbara avfart. Sagt och gjort jag körde tillbaka och stannade bilen, hissade sakta ner fönster rutan och tog några foton. Den såg mig men brydde sig inte om mig i bilen. Jag tog några foton och fortsatte hemåt så fick den äta ifred. Vet ni förresten att här i trakterna så kallas ormvråken för den "lilla örnen" pga den kan vara aggressiv och den cirkulerar ungefär som en havsörn gör uppe i skyn. Men det kan vara något som vi säger här bara. Men  jag kommer nog fortsättningsvis att kalla den för just det :)

Väl hemma så blev det bara lite mat och lite gos med Maja innan hon blev rastlös så vi drog till ett av våra favvo ställen där man kan ha tur att få se havsörn och mycket väl så gjorde jag det igen och även denna gång så flög den iväg så struntade i att fotografera den. Men märkte en sak, den bryr sig inte om Maja överhuvudtaget för det var andra gången som hon var ca 20-30 meter framför mig och så fort jag kom till stället där örnarna hade suttit så stack dem. Hon är inget hot utan kanske ett byte, tur vi inte har kungsörnen här :)

Men fick se lärkfalken igen och jag tror till 80% att det är en lärkfalk efter mycket googlande. Den flög blixtsnabbt över oss över grantopparna. Och jag såg den ytterligare två tre gånger medans vi gick på vandringsleden. Hann å få några foton på den :)

Sen mötte vi en häger som flög rakt emot oss men som vände i samma veva som den såg oss hehe. Hägern har faktiskt blivit en liten favorit denna sommar. De är granna stora fåglar.

Och så har jag ju mina kompisar som bor utanför i häcken, gråsparvarna och pilfinkarna :)

Och nu vill jag bara tillägga en sak till er som är fågelexperter och fågelfotografer. Jag började att fotografera fåglar egentligen i nov/dec 2018 så har inte lärt mig många fågelarter än men får mycket hjälp här på fotosidan vilket jag är mycket tacksam för samt så vill jag ge mig sjäv lite cred för jag tycker allt att det går framåt :) och vad jag menar med det är att nu är det bara ofta inte en svart fågel som man ser uppe i himlen eller i skogen utan att nu vill man veta vad det är man fotograferat :) Skulle nog kanske köpa mig ett portabelt gömsle och börja använda lite framöver? :) Har ju två underbara grannar som jag vet läser denna blogg (ni vet vilka ni är :)  som mycket väl ställer upp i ur & skur och kan ta hand om Maja :) medans man ligger ensam ute i skogen i timmar..... 

 Tack för mig denna gång :)

Postat 2019-09-02 21:15 | Läst 941 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Djur och Natur

Det har hunnits med ganska så mycket fotograferande denna vecka efter jobbet då vädret har varit riktigt bra med sol och varma eftermiddagar samt gårdagen som bjöd på riktigt sommar väder. Havsörnen såg jag alldeles försent och självklart så såg den mig innan jag såg den så det blev en "rumpbild" :) Sen har jag fotograferat lite småfåglar bland annat pilfinkarna och gråsparvarna som bor i buskaget där jag bor och några andra småfåglar som jag inte vet vad det är för art än, ( får införskaffa mig en fågelbok) En kanske är talgoxen? Såg även ett brudpar vid andra sidan sjön, tog ett foto på dem också hehe

Skarven är med samt grågås och ekorren som Maja luktade till sig i skogen och ville ha :) Rödhaken satt fint på en gren i skogen och det fotot blev fotograferat på iso 10 000! såg jag efteråt. Några trollsländor som parar sig och en ödla samt kanske en falk av något slag?

Och även fast man sitter ute i lugn och ro bort från civilisationen så dyker jobbet upp på väldig låg höjd :)

Postat 2019-09-01 13:24 | Läst 961 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera