Opteka BG-D70 Battery grip: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recensioner > Övriga tillbehör > Opteka BG-D70 Battery grip
Recension / Test / Priser / Fakta

Opteka BG-D70 Battery grip


Summering

Tredjeparts batteripack och vertikalgrepp till Nikon D70.

För 6 st AA eller 2 st EN-EL3 batterier. Stativfäste.



Betyg


(3/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Tredjeparts batteripack och vertikalgrepp till Nikon D70.

För 6 st AA eller 2 st EN-EL3 batterier. Stativfäste.

Tillverkarens produktsida

Recensioner

2005-08-02 Kronvall
PLUS: Väl format till kamerakroppen. Fästplattan framför kamerans sensor är lätt att ta loss om man vill använda utan greppet eller med annan fjärr.
MINUS: Plastigt. Enbart "heltryck" då greppet fungerar via IR. Kabeln mellan greppet och kamerans sensor kan ibland vara ivägen. Fästplattan framför kamerans sensor lossnar lätt. Batterierna är lite knöliga att få ur då de skall laddas.

OBS! Denna recension skrivs efter 3 timmar med greppet.

Detta var ett rent impulsköp. Köpte det innan jag hann scanna marknaden efter liknande produkter men är inte så säker på att de är så många. Greppet fyller en klar funktion och är ett välkommet tillskott i väskan även om det kvalitetsmässigt känns något tattigt.

Greppet är gjort i plast så när som på skruven som fäster det i stativfästet på kameran. Mellan greppet och kameran går en fiberkabel om man vill använda avtryckaren på greppet. Det finns inga rattar eller andra möjligheter till inställningar på greppet. Greppet går vidare att stänga av mha den något tröga av-knappen så att man inte av misstag kommer åt avtryckaren. Övriga kamerafunktioner är oberoende av huruvida greppet är avstängt eller inte.

Det mest positiva är att få möjligheten till ett vertikalgrepp vilket i min mening nästan är den enda nackdelen med D70. Ökad batteritid är ej heller tråkigt. Greppet i sig har fin passform till kameran och är väldigt enkelt att montera. Färgen matchar kamerans svarta även om det egentligen kvittar.

Det negativa är bristen på inställningsmöjligheter, rattar, som man har på "riktiga" batteripack. Detta är väl egentligen inte greppets fel utan något jag visste innan och var beredd på. Pga att greppet fungerar mha IR får man nöja sig med att inte ha möjlighet till att halvt trycka ner avtryckaren för att fokusera. Det är bara till att låta kameran få sin vilja igenom eller köra manuellt vilket blivit mitt val.

En grej jag stör mig på är svårigheten att få ur de två batterierna ur greppet då de skall laddas. Ok det är en mindre grej men förvänta er inga blixtsnabba batteribyten med en hand.

Den sista störande detaljen är kabeln som går från greppet till kameran. Då den är så vital tycker jag den sitter onödigt oskyddad. Det har hänt att den lostnar när jag i all iver snabbt byter hand på kameran eller förvarar den på något trängre ställe. Jag tippar det är lätt löst med lite gaffatejp dock.

Summa sumarum:
Ja vad skall man säga. Det fyller onekligen sin funktion men inte mer än så. Känslan är plastig och jag tvivlar på att det håller för ett kameratapp men och andra sidan planerar jag inte på att slänga kameran i marken.

Jag hade tur och fick det för en helt ok summa, ca 900 kr, men det är nog något i nederkant på vad man kan hitta det för. För mig kommer detta bli ett grepp jag använder mig av tills jag hittar ett lite mer robust. Hela konceptet är "bare minimum" och är man beredd på det känner man sig inte blåst iaf.

Jag kommer säkert lära mig att tycka om greppet men man skall inte ha för höga förhoppningar. Det blir ett medelbetyg för en medelprodukt som inte har någon direkt konkurrens på marknaden mig veterligen.

Kundtjänst: Det är väldigt svårt att finna information om denan produkt på nätet. På tillverkarens hemsida www.opteka.com finns inte produkten med än. Sidan är för övrigt väldigt dåligt uppdaterad. Viss info finns på http://www.47stphoto.com/optbgd70.html.

Jag köpte mitt från 47stphoto.com via Amazon.com vilket gjorde att det inkl expressfrakt kostade 105 USD, motsvarande ungf 900kr.

Köpt hos: 47stphoto.com

Pris: 900

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.