Sunpak Auto 130: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Recensioner > Blixtar och ljus > Blixtar > Sunpak Auto 130
Recension / Test / Priser / Fakta

Sunpak Auto 130

Betyg


(4.5/5)
(4.5/5)
(5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Recensioner

Roland Axelsson
2008-02-10 Roland Axelsson

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Blixten kan tiltas från stående horisontellt till vågrät liggande läge både till vänster och höger. Själva blixthuvudet kan också vinklas 80 grader åt vardera hållet. Sammanfattningsvis, så kan blixten vridas 90 resp 80 grader i två plan. Blixten kan drivas med extern strömkälla Sladd för anslutning till analogt kamerahus är inbyggt i blixten.
MINUS: Slår ej av blixten automatiskt vid full laddning, därav blixtens batteritörs.

Har haft denna blixt sedan början av 80-talet Blixten har sedan dess varit min följeslagare fram till idag på allehanda uppdrag och jobb. Funktionaliteten har varit klanderfri. Blixten har nästan överlevt sig själv. Jag har kört den i manuellt läge på flera olika digitala systemkameror också. Man får labba lite med inställningarna beroende på utrusning. Tur att det finns kraft i laddningsbara batterier. Anars så blir den dyr i drift. Den har även ett bra ledtal (30) och den har inbyggd automatik i två steg (långa/korta avstånd) Automatiken har fungerat mycket bra.

Nu kommer den tillfälligt då och då till användning på min Pentax K10 D och fungerar hur bra som helst, förutsatt attt man har lite kunskaper om manuell blixtfotografering.
Jag har även en egen lösning för fjärrutlösning via en Ir-blixtskoadapter. Då kan blixten komma till ny användning som hjälp/slav blixt

Pris: 400
2005-08-05 raderad12

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Mycket robust och hållbar.
MINUS: Äter batterier.

Har haft denna blixt sedan mitten av åttiotalet (den är äldre än så) och periodvis använt den flitigt sedan dess, dvs. i ca 20 år. Den har följt med på allehanda resor och "äventyr" och har alldrig gått sönder eller krånglat. Den har mao. bevisat sin hållbarhet. Den tar dock rätt mycket ström, jag upplever att batterierna tar slut ganska fort. Den har även inbygd automatik som funkar bra, men jag använder inte automatiken särskilt mycket. Den har ett ledtal på 30 ungefär (f8 räcker 3,8m).

Det varnas ibland för gammelblixtar, att de knuffar ut för mycket ström i blixtskon för moderna kameror med elktronik. Detta har jag dock aldrig reflekterat över tidigare, så jag har använt denna blixt tillsammans med min Canon EOS 300D i två år nu.... har tidigare använt den till både en EOS 5000 och en analog EOS 300:a. Inga problem, både blixten och kamerorna har fungerat fint.

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
Clabbo 2007-03-01 19:12:46
layup 2007-07-14 11:52:03
Roland Axelsson 2008-02-10 01:56:16
xg1 2008-07-01 17:36:53
Seb Macahan 2010-09-15 09:46:53


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.