Learning to See Creatively (Bryan Peterson): Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recensioner > Böcker & Tidningar > Läroböcker > Learning to See Creatively (Bryan Peterson)
Recension / Test / Priser / Fakta

Learning to See Creatively (Bryan Peterson)


Summering

ISBN 0-8174-4181-6. Amphoto 2003.



Betyg


(4.5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

ISBN 0-8174-4181-6. Amphoto 2003.

Recensioner

2006-06-24 jkene
PLUS: Intressant, engagerande och inspirerande. Fokus på hur man skapar berättande bilder.
MINUS: Exempelbilderna är av extremt hög kvalitet men framstår ibland som väldigt glassiga. Man inser som hobbyfotograf att man inte kommer att kunna ta liknande bilder bara för att man har läst boken. Mer inspiration än rena metoder.

Det finns inte så många böcker om fotokomposition. Det här är ändå den bästa jag läst så här långt. Man bör dock inte vara ren nybörjare för att ta den till sig, för den rene nybörjaren är nog av Ulf Sjöstedts "Fotokomposition" som Max nämnde bättre. Learning to See Creatively presenterar visserligen också metoder, men inte i samma pedagogiska och lätt-ihågkommna omfång som "Fotokomposition".

Den är dock mycket inspirerande och som en av mycket få böcker får man här en inblick i hur man skapar berättande bilder. Bilderna är pedagogiska, om än lite glassiga ibland. Bryan Peterson är en utmärkt fotograf och han har inte letat bland sina sämsta bilder för att illustrera denna lärobok.

Boken är lättläst och engagerande, men personligen anser jag att detta är en bok som man skall återvända till då och då för inspiration. Den är subtilt faktaspäckad, och man blir inte en expert efter första läsningen. En bok som jag tror att man har glädje av under en lång period av sin fotoutveckling.

Köpt hos: Amazon (UK)

Pris: 160
Max Zomborszki
2004-06-06 maxzomborszki
PLUS: Lättläst, fina bilder
MINUS: Saknar de konceptskisser som finns i bla Ulf Sjöstedts "Fotokomposition"

En trevlig bok om vad det är som "gör" bilden. Både designmässigt (färg, form, textur, etc) och kompositon (diagonaler, bild-i-bild, gyllene snittet) men även ljusets inverkan på bilden.

Boken var tämligen lättläst och med många fina stora färgbilder som exemepel. Ofta med alternativa bilder för att visa motivet ur ett annat perspektiv eller att framhäva något speciellt. Dock så tycker jag "Fotokomposition" av Ulf Sjöstedt är mer systematiskt uppbyggd och i vissa fall en bättre bok. Jag rekommenderar varmt båda dessa.

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
maxzomborszki 2004-06-06 10:47:37


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.