Lowepro Street&Field system: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recensioner > Kameraväskor och förvaring > Midjeväskor > Lowepro Street&Field system
Recension / Test / Priser / Fakta

Lowepro Street&Field system


Summering

Modulbaserat bärsystem



Betyg


(4.67/5)
(baserat på 3 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Modulbaserat bärsystem

Tillverkarens produktsida

Recensioner

Bengt Öst
2007-03-06 majortom
PLUS: Flexibelt, smidigt
MINUS: Inte hittat några

Enkelt, lätt och flexibelt bärsystem för kamerutrustningen som gör att du bär tyngden med höfterna istället för med axlar/rygg och därmed undviker snedbelastning på dessa. Systemet går att anpassa till olika behov då det finns många olika typer av väskor och objektivfodral att välja mellan. Alla väskor och foddral är gjorda av slitstark corduraliknande nylon och fodrade med skumplast. De större väskorna har även regnskydd inbyggt.
Har S&F reporter 300 samt ett flertal småväskor och oobjektivfordral tillsammans med ett deluxe bälte och är helnöjd, framförallt vintertid när utrustningen är med på skidutflykter kommer den till sin rätt. Allting finns lätttillgängligt med några få enkla handgrepp.

Köpt hos: Diverse leverantörer
Göran Forsberg
2003-10-22 forry4U
PLUS: Moudlsystem som går att bygga som man själv vill ha det
MINUS: Spännet glider lätt.

Jag har länge letat ett alternativ till Kameraväska eller ryggsäck då jag lider av diskbråck med flera ”roligheter” i ryggen och nu har jag hittat ett bra alternativ som heter Lowepro Field and Street system.
Beställde Deluxe midjebältet samt några Objektivfodral samt en Film Organizer hos Scandinavian foto som har bra priser på dessa grejor
295 kronor för bältet jämfört med cirka 600 hos Cyberphoto…
Wow.var min känsla när jag testade första gången.. att få vikten fördelad kring höfterna istället för på ena axeln samtidigt som jag inte behöver leta i en väska för attt byta objektiv.
Bältet ger ett skönt stöd för ryggen då det är bra polstrat, ungefär som ett bra höftbälte till en ryggsäck.
Objektivväskorna är bra gjorda med stoppning och kan med fördel användas istället för originalfodral
Fästsystemet är genialt och stabilt, man kansnabbt och lätt lossa och möblera om så att man kommer fram till en bra lösning hur man vill ha objektiven placerade eller dom olika tillbehörsväskorna.
Film Organizern rymmer ett antal filmer, men jag har min SB-26 blixt( går nog med dom flesta blixtar som Canon Speedlite etc.) en konverter, ett tiotal rullar film, en liten zoom + några filter i en blixtlåsförsedd framficka..

Liknande produkter: Domke,Tamrac

Kundtjänst: snabb leverans, har ej behövt service än

Köpt hos: http://www.scandinavianphoto.se/
Jacob von Post
2002-05-10 Jacob vP

: 4 : 5
PLUS: Ingår i ett mycket flexibelt system. De flesta av väskorna är av All Weather typen med ett "dåligt-väder-skydd". Bekväm.
MINUS: ---

Jag har nyligen skaffat en S&F Reporter 300 AW och en S&F Pouch 60 AW. Kommer att komplettera detta med det breda bältet och ytterligare någon Pouch eller objektiv-väska.
Det här är ett perfekt system för en småbildsutrustning. Och AW-skyddet är toppen när det ösregnar eller snöar.

Köpt hos: Fotohörnet i Helsingborg
Fredrik Hultqvist
2002-04-05 Fredrik H

: 4 : 5
PLUS: Flexibiliteten,ergonomin.
MINUS: Möjligtvis priset.

Lowe Pro Street & Field är ett snudd på gigantiskt system av lösa väskor som man kombinerar ihop med olika bälten,selar eller ryggsäckar.

Låt oss börja med väskorna,det finns idag ca 35 st olika väskor i systemet, allt från runda objektiv väskor i alla storlekar, vidare till väskor som tar hus+objektiv, och till slut ett antal special väskor som exempelvis till filter,vattenflaska eller ID kort.

Samtliga väskor är tillverkade i kraftigt nylonmatriel, och väl vadderade. Objektivväskorna är sju till antalet coh den största tar ett normalt 300/f2.8. Till lösa hus finns det två storlekar och till pocketkameran,blixten,batteripacket eller vad det nu månde vara finns det ytterligare tre väskor.

Utöver detta kommer då specialväskorna,de första behöver nog ingen förklaring, det är telefon,filter,vattenflaska, och ID/Leg väskorna. Sen kommer det roliga, det finns två geniala väskor för sportfotografen som byter rulle hela tiden, den ena har en öppning som kan liknas vid bländaren på kameran där man enkelt trycker ner rullen så fort den är slut, och sedan kan lita på att man får den med sig hem, den andra har en fjäderståls öppning liknande de som fanns på gamla myntbörsar och funkar på samma sätt. För oexponerad film och alla andra prylar, typ pennor, ljusmätare och dom grejerna köper man bäst nån utav de två större väskorna med många fack på och i.

För den som vill ha kameran skjutklar hela tiden så ingår det i systemet 13 st olika alternativ. Allt från vanliga "reporter" väskor till "Toploaders" där man stoppar ner kameran uppifrån.

Hur gör man nu med alla dessa väskor,jo, har man en liten utrustning så kanske man kan nöja sig med ett bälte, som finns i två versioner och många olika längder. Den ena är vadderad och liknar höftbältet på en bra ryggsäck medans den andra är mer som ett vanlig skärp. Nu kommer själva tricket, på samtliga väskor finns det en "flärp" eller lös flik, som man kan stoppa ner och låsa i sydda fickor på bältena. M.a.o kan man flytta runt väskorna hur man vill och de sitter riktigt bra. Flärparna/flikarna har en stabil innerkärna i form av en plastskiva som håller väskorna på plats. Tycker man sen att det blir tungt eller klumpigt så köper man till en sele eller väst som enkelt kopplas ihop med bältet och ger då en avlastande effekt, och på västen/selen finns samma fickor som på bältet så även där kan man fästa lättare väskor. Det ser lite ut som en "krigssele" när man är klar men det funkar otroligt bra.

Det jag ser som en enorm fördel är att alla dessa väskor går bra att fästa direkt på höftbältet på nästan vilken ryggsäck som helst, jättebra når man vandrar,eller går på toppturer. Funkar även på klätterselar och dylikt.

Jag tror att jag fått med allt men kolla gärna på www.lowepro.com, där finns mycket info om alltihop.

Själv har jag användt systemet i flera år vid olika friluftsaktiviteter och är väldigt nöjd med det.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
Togg 2003-11-18 07:08:59
Togg 2003-12-29 02:00:36
MickeKarlen 2004-03-22 13:32:50
MagnusLN 2004-07-04 18:46:49
congas 2007-01-20 18:22:07
HenrikBertilsson 2009-06-26 13:29:13
Kricke Full Frame 2015-06-27 11:32:18


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.