Nixvue Vista: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan
ANNONS
Annons
Recension / Test / Priser / Fakta

Nixvue Vista


Summering

"Visual Storage Album" - en bärbar enhet med inbyggd hårddisk (5-30MB). Slot för CF kort, filerna läses över till den inbyggda hårddisken. Stöd för andra kort med adapter. Inbyggd USB 2.0 för ...

Läs mer


Betyg


(4/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

"Visual Storage Album" - en bärbar enhet med inbyggd hårddisk (5-30MB). Slot för CF kort, filerna läses över till den inbyggda hårddisken. Stöd för andra kort med adapter. Inbyggd USB 2.0 för anslutning till dator Win, Mac eller Linux, anslutes som extern disk. Stöd för Firewire via tillbehör.

Har inbyggd färgskärm för att se och organisera bilder på den interna hårddisken. Bilder kan förstoras och roteras. EXIF infomation och histogram kan visas.

Kan kopplas till TV, fjärrkontroll följer med. Har funktion för bildspel.

Fungerar även som vanlig läsare om den kopplas till dator med CF kort isatt.

Levereras med manual, div sladdar, laddare, CD och väska.

Tillverkarens produktsida

Recensioner

Göran Norstedt
2004-02-24 Göran Norstedt
PLUS: Liten och nätt. Ytterst portabel. Gör jobbet !
MINUS: Batterikapaciteten !! Långsam visning.

Den är ljuvlig att ha med i fotoväskan jämfört med den bärbara PC:n som förr alltid fick vara med.
Jag kör en EOS 10D med 1GB Microdrives och fotograferar bara raw-format. I fält kan jag då ladda ner två eller (med tur) max tre fulla "kort" innan batteriet är tomt. (Använder verify !) Den laddar dock snabbt igen, om man nu har ström i närheten, vill säga.

Använder USB2-tillbehör för nerladdning. Snabbt. Mina 30 GB räcker, för mig, gott för en dryg veckas uteliv, dvs drygt 3000 bilder enligt ovan.

Liknande produkter: Alla i fjol på marknade förkommande.

Kundtjänst: Bra hemsida med firmwareuppgraderingar.

Köpt hos: Begagnad

Pris: 4000
Jan Karlsson
2003-04-30 janc
PLUS: Gör problemet med för få minneskort betydligt mindre. Möjligt att lagra, sortera och visa bilder utan tillgång till vanlig dator. Kan visa RAW filer.
MINUS: Utföradet känns lite klent rent mekaniskt med tanke på användningsområdet, bör behandlas med omdömme. Inbyggt batteri innebär beroende av el (220V eller bil) för laddning.

OBS att det är USB 1.1 som är inbyggt inte 2.0. USB 2.0 kräver, precis som Firewire, tillbehör.

Det jag köpte denna för är att vara obereonde av dator under en tid men ändå kunna titta igenom bilderna och vara säker på att de lagrats korrekt. Något krav på att kunna redigera bilder när jag inte är hemma har jag inte.

Jag köpte Vista efter att ha läst igenom testen på dpreview (http://www.dpreview.com/reviews/nixvuevista/) och så långt jag kan se instämmer jag helt i det som står där.

Nu har inte haft den mer än någon dag men den verkar leva upp till mina förväntningar. Att föra över bilder från ett CF kort till Vista är mycket enkelt och det finns en funktion för att direkt efter kopieringen verifiera att alla filer på kortet blev korrekt kopierade. Att dessutom kunna titta igenom bilderna och se att dom är OK innan kortet raderas känns tryggt. (Alla filer och kataloger, inte bara bildfiler, på kortet kopieras över).

Att visa bilder på TV (med de begränsningar det innebär) fungerar mycket smidigt i och med att det följer med en liten fjärrkontroll. Även övriga funktioner som annars görs via knapparna på Vistan kan göras med fjärrkontrollen när Vista är ansluten till en TV.
Bilderna kan förstoras, det är möjligt att rotera bilder, visa EXIF info och histogram. Se läken ovan för mer funktioner.

Det som skulle kunna vara bättre är det mekaniska utförandet. Design och skärm är det inget fel på men höljet är plastigt och ger inte intryck av att vara gjort för "fältbruk", i alla fall inte i dåligt väder... Ett hölje i metall med tätningar hade känts bättre. Alltså en pryl man tar fram när man sitter ner och inte något att stå och balansera med i regnet... Det följer med en smidig väska som precis rymmer Vista och fjärrkontrollen, väskan är inte mycket större än själva Vistan och får lätt plats i i en fotoväska, den har dessutom axelrem och fäste för bälte.

Jag köpte 30GB versionen, så långt jag kunde bedömma tjänar man inte så mycket i förhållande till totalpriset att det är värt att ta en mindre - men det är givetivs en avvägningsfråga.

Liknande produkter: X-drive, Tripper m.fl

Kundtjänst: Inte varit aktuellt

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 7295

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
evajo 2003-09-13 17:34:48
pardus 2004-05-12 12:49:06


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.