Panasonic DMC-L10: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Recension / Test / Priser / Fakta

Panasonic DMC-L10


Summering

• 2,5” LCD, vridbar i alla riktningar
• Full time live view
• 10,1 MP Live MOS Sensor
• LEICA D VARIO-ELMAR-optik
(Säljstart för DMC-L10 är oktober 2007)


PRODUCT:

DMC-L10, ta steget mot ...

Läs mer


Betyg


(5/5)
(5/5)
(4/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

• 2,5” LCD, vridbar i alla riktningar
• Full time live view
• 10,1 MP Live MOS Sensor
• LEICA D VARIO-ELMAR-optik
(Säljstart för DMC-L10 är oktober 2007)


PRODUCT:

DMC-L10, ta steget mot mer avancerad fotografering!

Panasonics senaste tillskott på systemkamerasidan, DMC-L10, har en avancerad 2,5” LCD, vridbar i alla riktningar (270 grader) och med ”full time live view” funktion. En 10.1-megapixel Live MOS Sensor ger en fantastisk bildkvalitet med bra färgåtergivning och dynamik. Damm reduceringssystem med “Supersonic Wave Filter” system förhindrar damm att fastna på sensorn och att försämra bildkvaliteten.

DMC-L10 är anpassad till det öppna “Four Thirds” standarden, det enda kamera system som från start har utvecklas för digital fotografering. L10 levereras med en LEICA D VARIO-ELMAR optik,14 – 50mm/F3.8-5.6 med optisk bildstabilisator. Optiken är designad speciellt för digital fotografering och för att paketeras med DMC-L10.

Den vridbara “free-angle” LCD skärmen ger möjligheter som inte funnits med digital spegelreflex tidigare. Du behöver inte ställa dig på knä eller ligga på marken. Du kan se ditt motiv även om du håller kameran i utsträckta armar.

L10 har också “Face detection” och intelligent ISO kontroll, för första gången i en systemkamera.* ”Face detection” systemet känner av det mänskliga ansiktet och justerar skärpa och exponering så att ansiktet får optimal skärpa och rätt exponering. Systemet kan detektera upp till 15 ansikten i samma bild.

Den intelligenta ISO kontrollen detekterar om motivet är i rörelse och justerar ISO inställningen och slutar hastighet i förhållande till hur mycket motivet rör sig. DMC-L10 har också en “film mode” inställning för att uppfylla den personliga smaken.

L10 har en mängd nya funktioner som kan göra det lättare för dem som funderar på att ta steget mot mer avancerad fotografering. För nybörjare i systemkameravärlden ger L10 fantastiska möjligheter till bra bilder i autoläge och när kunskaperna utvecklats finns alla möjligheter för fotografering på professionell nivå, med ett stort urval av kvalitetsobjektiv från Leica samt filter blixtar mm.

LÄNKAR:
http://www.panasonic.se/servlet/PB/menu/1249107_l2/index.html
http://www.panasonic.se/servlet/PB/show/1249106/DMC-L10_SV.pdf

http://panasonic.co.jp/pavc/global/lumix/dslr/index.html
http://panasonic.co.jp/pavc/global/lumix/l10/index.html
http://panasonic.co.jp/pavc/global/lumix/l10/pdf/l10_system_chart.pdf

Tillverkarens produktsida

Recensioner

Mattias Johansson
2009-03-04 mighty mattis

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Skarp,bra livewiev, många AF varianter som tex Face detection och spot i live wiev, fantastiskt kitobjektiv, bra grepp(med batterigrepp för mina stora händer),bra stabilisering i Kitobjektivet som måste vara det bästa kitobjektivet på marknaden.
MINUS: Dålig Af i dåligt ljus, brus på höga iso, Aningen plastig, olympus E-510 känns robustare. Det höga priset som L10 har sålts för måste ses som ett minus.

Nu har jag använt L10 intensivt under några veckor och jag kan inte annat än säga att den är riktigt riktigt bra för det jag fotar mest dvs macro och landskap. Jämfört med olympus E-510 känns L10 sanslöst skarp(vilket kanske beror på leicaobjektivet också), dock inte lika smidig och något plastigare. Bildkvaliten upp tom iso 400 är helt sanslös i raw format(jag har inte provat jpg). För den som behöver en snabb kamera med bra seriebildtagning, stor buffert i raw, bra Af i dåligt ljus så finns det bättre alternativ. Men är macro och landskap dina huvudsakliga motiv och om du sällan använde iso över 400 så är L10 kanonbra.

Liknande produkter: olympus E-510

Kundtjänst: hyfsad, scandinavian photo glömde att lägga ner batteriladdaren och linslock. dessa skickades efter att jag hade påminnt dem inom en cirka en vecka. Godkänt inte mer.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 3999

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS