Think Tank Photo Airport Addicted: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Recensioner > Kameraväskor och förvaring > Ryggsäckar > Think Tank Photo Airport Addicted
Recension / Test / Priser / Fakta

Think Tank Photo Airport Addicted


Summering

Stor ryggsäck med yttermått 355x230x560 mm och innermått 330x165x530 mm. Stor nog att förutom övriga grejor rymma även stora teleobjektiv (400/2.8 och 300/2.8). Löstagbar laptopväska (15'). Inbyggt ...

Läs mer


Betyg


(5/5)
(5/5)
(3/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Stor ryggsäck med yttermått 355x230x560 mm och innermått 330x165x530 mm. Stor nog att förutom övriga grejor rymma även stora teleobjektiv (400/2.8 och 300/2.8). Löstagbar laptopväska (15'). Inbyggt regnskydd med tätade sömmar. Bärremmarna kan lätt stuvas undan. Hållare för stativ. Vikt 3,6 kg.
Gjord med tanke på flygresor, för att rymma maximalt med utrustning men ändå vara "legal carry-on" som handbagage.
"Legal carry-on"-måtten och den tillåtna vikten kan variera mellan olika flygbolag så kolla innan du packar eller köper biljett.

Svensk importör (aug -07) är A&T Phototech http://www.atphototech.se/

Tillverkare: Think Tank
Tillverkarens produktsida

Recensioner

Björn Hellenius
2011-07-14 Hellenius

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 3
PLUS: Den uppenbara fördelen är precis vad den här väskan är konstruerad för, nämligen att få maximalt med fotoutrustning med sig ombord "carry-on" på flygplan.
MINUS: Bärsystemet är en kompromiss. Men jag tycker ändå att det är bra med hänsyn till att det är gjort för att ta lite plats och vikt i anspråk. Bättre bälte går att köpa till.

Min väska är version 2.0, så omdömet gäller alltså den.
Vad jag kan se skiljer sig V2.0 något i måtten, samt att facket för laptopen ser annorlunda ut. Regnskyddet är löst på denna version.

Medföljande laptopväska är för max. 15", men upp till 17" ryms i facket. Dock överskrids max carry-onmått om man packar med laptopen. Lägre mellanväggar finns som tillbehör så att man kan packa laptopen inuti väskan istället.

Väskan är ett kvalitetsbygge rakt igenom med många smarta lösningar. T.ex. är wire med kombinationslås, bärhandtag på två sidor samt diverse ut- och invändiga fack saker jag uppskattar. Innerväggarna är stabila och går att kombinera i princip hur som helst. Det följer med fler väggar än man rimligen kan behöva...
Väskan är stabil och ger bra skydd till förhållandevis låg vikt. Det är givetvis lätt att plocka i saker så att den blir rejält tung, så det gäller att hålla koll på det (max tillåten vikt) om man har tänkt sig att flyga med den.

Väskan rymmer ett 500 f/4 med hus påmonterat, motljusskydd bakvänt. Ungefär vad som ryms i övrigt ser man ganska bra på bilderna i produktlänken.

Jag har bara haft med den på två flygresor hittills, men det har gått bra på dessa i varje fall. B737/777 och Airbus 319/320/330. Mindre flygplan typ SAAB 340/2000 funkar inte.

Det enda som inte är optimalt är bärsystemet. Det är gjort för att väga lite och ta lite plats, vilket har till följd att det inte är hyperbekvämt. Man kan dock köpa andra midjebälten om man tycker att det behövs. Vad som dock är bra är att bärremmarna lätt göms undan bakom flikar med kardborreband när de inte används.

Gura Gear Kiboko är en lättare och ännu smartare väska som jag tittade på som alternativ till denna Think Tank. Den kostar lite mer och verkar inte vara lika tillgänglig. Valet föll på Think Tank just p.g.a. alltför lång väntetid på Kibokon, samt att Scandinavian Photo hade ett alldeles superbt pris på Think Tank Addicted V2.0 just då.

Liknande produkter: Gura Gear Kiboko. Verkar vara snäppet bättre "på papperet", men fanns inte tillgänglig någonstans när jag behövde en sådan här väska.

Kundtjänst: Snabb leverans vid on-lineköp. Har inte behövt vidare service vad gäller denna produkt.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 2295

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
Jan-Michael Breider 2009-05-07 13:22:43
danielll 2009-08-13 15:51:08
Lars Johnsson 2011-01-03 23:31:29
perborjeson 2011-02-12 21:16:19
Hellenius 2011-07-14 20:45:10


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.