Noiseware Professional Brus & Skärpe Plugin v.4.1.1: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recensioner > Mjukvaror, appar och tjänster > Digitala bildredigeringsprogram > Noiseware Professional Brus & Skärpe Plugin v.4.1.1
Recension / Test / Priser / Fakta

Noiseware Professional Brus & Skärpe Plugin v.4.1.1


Summering

Detta är den just nu gällande versionen. CT 08-04-11

Plugin för professionell brusbehandling och skärpning i Photoshop. Har funktionsmakron för automatisk bearbetning.
Programmet är ytterst ...

Läs mer


Betyg


(4.86/5)
(baserat på 7 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Detta är den just nu gällande versionen. CT 08-04-11

Plugin för professionell brusbehandling och skärpning i Photoshop. Har funktionsmakron för automatisk bearbetning.
Programmet är ytterst enkelt att använda. Har en självlärande funktion som i autoläge själv ställer in lämplig brusbehandling och skärpning.

För varje bild som processas sparar programmet "Lärdata" för det ISO-värde som bilden är tagen med. Ju fler bilder som ingår i lärdatabasen ju exaktare blir behandlingen. Insamlade Lärdata för viss kamera och ISO kan flyttas till annan dator t.ex. Laptop/Huvuddator.

Man kan också ändra alla parametrar själv, finjustera och bestämma skärpningsgrad och dorekt se hur det påverkar bruset.

Men det behövs för det mesta inte, när bildstatistiken för använd kamera och ISO-värde är tillräckligt stor, i allmänhet över 10 bilder. När det finns mer än 50 bilder/ISO blir autoresultatet suveränt bra.

Priset är 69 Dollar. Man köper direkt på nätet från Imagenomic.

Tillverkarens produktsida

Recensioner

2008-12-11 alexanderlindelof
PLUS: Mycket bra resultat. Mycket enkelt att använda. Mycket flexibelt om man vill detaljstyra. Både plugin och fristående applikation. Mycket lågt pris.
MINUS: Inga hittills.

Som sann pixel peeper med förkärlek för fotografering i befintligt ljus utan blixt blir det ofta ISO 1600 och 3200. Fotar alltid i RAW och har använt Adobe Camera RAW för brusreducering och Photoshop för skärpa, men har inte varit helt nöjd med resultatet. Började leta efter alternativa brusreduceringsprogram och läste en massa recensioner bl.a här på fotosidan, men fastnade för Imagenomics NoiseWare när jag väl testade demoversionen.

Resultatet blir förbluffande bra. Bruset försvinner men detaljerna finns kvar. Oftast räcker det med default-inställningarna, vilket gör det extremt enkelt att använda. Det är även ganska snabbt på en normal mainstream-dator.

Jag köpte ett "bundle" med både plugin och fristående applikation (kostade typ 100 kr extra för den fristående). Även för någon som inte redigerar i Photoshop, utan bara fotar i JPEG och kanske använder Picasa, skulle jag varmt vilja rekommendera den fristående applikationen för att först tvätta bilden och sedan göra resten i Picasa. (Man kan bearbeta flera filer i en batch-körning.) Skillnaden i kvalitet blir enorm, och det med minimal ansträngning.

En mycket prisvärd produkt; väl värd varenda krona. Rekommenderas till ALLA som har en digital kamera, oavsett typ och modell.

Liknande produkter: Noise Ninja
Neat Image
Adobe Camera RAW (brusreduceringen)

Kundtjänst: Bra hemsida; köp, nerladdning och leverans av licensnyckel gick på några minuter.

Köpt hos: Imagenomic

Pris: 833
Per Lindqvist
2008-08-02 Pelle L
PLUS: Enkelt att använda. Integreras med Photoshop Elements. Många inställningsmöjligheter. Bra slutresultat.
MINUS: Har inte hittat något negativt ännu, möjligen är priset något högt.

Brusreduceringen fungerar mycket bra utan att förstöra detaljrikedomen i bilden. Resultatet känns naturligt. Snabb bearbetning av bilden. Integrationen med Photoshop Elements är perfekt. Leverans av programvaran via nerladdning från nätet och en backup-kopia på CD via posten fungerade utmärkt.

Köpt hos: Imagenomic

Pris: 702
Christer Törsleff
2008-04-11 Christer1
PLUS: Nu ännu bättre resultat med min helt nya Canon 450D. Nu kan jag ALLTID använda ISO 1600. Ingen som helst struktur försvinner och programmet skärper bättre än någon tillkommande yttre skärpning.
MINUS:

Bland det första jag gjorde med min nya Canon 450D var att testa bruset på ISO 1600 i Noiseware programmet.
Så här gjorde jag:
Test-RAW-bilden fick gå via RAW-editorn i Adobe CS3 och in i Photoshop som 16 bitars JPG för att bevara högsta kvalitet.
Redan när man tittade på 450:ans kurvor ser man att det är mycket litet brus och kurvorna horisontella. Det är alltså en väsentlig förbättring jämfört med min gamla 20D.

För att snabbt bygga upp lärdata i NW tog jag en dag cirka 2-300 RAW-bilder ute och inne och på alla ISO

Efter det behövde jag inte göra några manuella justeringar alls utan använde DEFAULT-inställningen och Skärpa 5-10 och Kontrast=0. Ut ur NW kom nu kanonbilder på alla ISO och med all struktur kvar och bättre skärpt än med något annat yttre program.

Det måste finnas data från åtminstone 10 bilder/ISO för att processen ska förfinas av den inlärdande statistiken. Nu kan jag alltså alltid använda ISO 1600 utan tanke på brus och får i stort sett samma resultat som på ISO 200, härligt.

Liknande produkter: Noiseware står i en klass för sig, Har fått ett antal utmärkelser i USA för bästa brusreduceringsprogram.

Kundtjänst: Man får alltid nya uppdateringar utan kostnad.

Köpt hos: Imagenomic
Martin Wiberg
2007-02-08 martinwiberg
PLUS: Enkel att använda, bra resultat
MINUS:

Har räddat flera bilder som varit "hopplöst förlorade". Har mest använt standardinställningarna och de har funkat bra.
Christer Törsleff
2006-12-21 Christer1
PLUS: 4.1 är ännu enklare att jobba med än 4.01 och ger excellent resultat.
MINUS:

Nu har nya versionen 4.1.1 kommit. Har man inställningen inställd på "Default" d.v.s. standard blir numera resultatet mycket bra utan att man behöver "skruva" någonting alls. Ni som redan har 4.01 uppgradera!

Köpt hos: Imagenomic
Måns Hagberg
2006-03-06 Måns H
PLUS: Tar bort brus och lämnar bilden i fred. Utmärkt skärpefunktion.
MINUS: Tidigare version kunde låsa sig. Fixat med uppdatering 2008.

Egentligen har jag inget emot lite lagom brus. Men om man ska skärpa bilderna skärper man bruset och det är ju inte alltid så bra.

Med det här programmet går det enkelt att ta bort bruset innan man jobbar vidare. Automatiken funkar kanonbra, att gå vidare är lite tricksigt tycker jag. Nöjer mig med "Default" eller "Landscape", det senare spar fler detaljer.

Liknande produkter: Var nöjd med Community Edition (gratis) men den finns bara för PC. Den här versionen finns för Mac och är ännu bättre.

Kundtjänst: Köpte per Internet, Tog ett dygn innan allt var klart. Moms tillkom på de 69 dollarna.

Köpt hos: Imagenomic per mail

Pris: 700
Christer Törsleff
2005-09-13 Christer1
PLUS: Detta är den nyaste professionella funktionsmakroversionen av Noiseware. Mycket lätt att arbeta med. Har en massa tillkommande finesser för att förenkla användningen. Ger verkligt perfekta bilder.
MINUS:

Jag har uppgraderat från Gratisversionen (Community edition)
till Standardversionen och nu till professionella Funktionsmakro-versionen.

Denna version är vassare än Standardversionen och har möjligheten att lägga upp alternativa vyer av filtreringen som man snabbt kan välja bland. Detta är speciellt bra när man skapar nya egna funktionmakron som man vill finoptimera.

Man kan köra denna version både som Standalone på en bild eller med makrona arbetande på grupper av bilder i Automatiserafunktionen i CS.

Programmets skärpefunktioner, som går att välja från -5 till +5. har automatik inlagd som stoppar halos och andra artefekter och de är också så bra att man enbart kan använda dom utan brusborttagning.

Jag har byggt egna funktionsmakro-filter för Canon 20D med ISO 3200,1600 och 800. Har lyckats minska kvarvarande bruset vid 3200 till lägre än ofiltrerat vid ISO 800 utan att påverka bildens struktur.
Detta gör att man kan ta inomhusbilder med 3200 helt utan blixt eller bara med den för lite upplättning. Man får naturliga bilder med djup utan blixtskuggor.

Liknande produkter: Noise Ninja, Neat Image m.fl. ger klart sämre resultat i mina tester och tar bort mer av bildens struktur.

Köpt hos: Imagenomic

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
Daniel Kangas 2006-02-08 10:51:45
el fotógrafo 2006-05-07 00:42:39
Magion 2006-09-07 20:40:46
fotofred 2007-03-04 01:28:19
MaagnusJ 2008-12-10 15:13:50
Bussmicke 2008-12-17 00:21:26
Hylster 2009-02-14 17:10:22
Henrik20D 2009-09-10 12:15:16


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.