DaKine Reload (OBS! finns endast i svartgrått): Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recensioner > Kameraväskor och förvaring > Ryggsäckar > DaKine Reload (OBS! finns endast i svartgrått)
Recension / Test / Priser / Fakta

DaKine Reload (OBS! finns endast i svartgrått)


Summering

Fotoryggsäck från ryggsäckstillverkaren DaKine. Väldigt lik LowePro säckar men har fast bär system. Ryggsäcken klarar 35mm hus, 20-35/2.8, 80-200/2.8, 300/2.8, Två blixtar, Extra ackar, 30-40 rullar ...

Läs mer


Betyg


(4/5)
(3.67/5)
(3.78/5)
(baserat på 9 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Fotoryggsäck från ryggsäckstillverkaren DaKine. Väldigt lik LowePro säckar men har fast bär system. Ryggsäcken klarar 35mm hus, 20-35/2.8, 80-200/2.8, 300/2.8, Två blixtar, Extra ackar, 30-40 rullar film, har genomskinliga fickor för filter och andra tillbehör.

Har ett stort expanderbart fack för extra kläder. Har diagonal fastsättning för skidor som funkar utmärkt för stativet.
Har nätficka för vattenflaska på utsidan.
Ordenligt polstrat avbärarbälte.

Tillverkare: DaKine

Recensioner

2010-07-12 jbcarpenter

Bekvämlighetsfaktor: 3
PLUS: Mycket utrymme
MINUS: Ingen camelback funktion

Grym väska för dig som behöver ha med dig mycket saker. Fungerar utmärkt på berget men något sämre på gatan.

Liknande produkter: Burton

Kundtjänst: bra

Köpt hos: www.heartist.se

Pris: 1699
Ingvar Eliasson
2005-06-03 Ingvar

Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 4
PLUS: Rymlig, bekväm att bära även när den är full. Bra bärsystem. Ytterfacket kan med litet liggunderlagsmaterial lätt fixas om till fack för bärbar dator.
MINUS: Litet styva och oregerliga avdelare.

Andra har kommenterat, mitt bidrag blir att det funkar bra att få med sig datorn i väskan!

Köpt hos: Fotosidan (White Balance AB)
Ola Helenius
2004-11-08 Ola_H

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 3
PLUS: BRa innandömme, känns gedigen
MINUS: Dåligt bärsystem jämfört med andra ryggsäckar.

Vad som ryms is säcken har täckts väl in av andra recencenter och jag kan bara hålla med om att innandömmet är lätt justerbar och bra. Med ett snabbt grepp kan jag t ex ändra om så att kameran går ned med telezomen eller 300/4 på och normalzoomen bredvid eller omvänt. Så, man kan ha vilken combo som helst redo för action.

Regntålighet och allmän kvalitet känns bra. Det jag har att klaga på gäller bärsystemet och då jämför jag med t ex DaKines eller andra ledande märkens vanliga ryggsäckar (ej speciellt för foto, alltså) i denna storleksklass. Reloads remmar mm känns helt enkelt föråldrat. Sedan är jag inte så förtjust i DaKines konstruktion med en vadderingsplatta mitt på i säckens nederdel. Det ger bra luftning, men gör å andra sidan att säckan inte sitter så stabilt på ryggen och gungal lite fram och tillbaka i sidled. En "kudde" på varje sida är bättre, tycker jag.

Så, i korthet kan man säga att denna fotoryggsäck är bra "foto" men inte så bra "ryggsäck".

Liknande produkter: Diverse andra ryggsäckar och fotoryggor

Kundtjänst: Bra sevice från Szamer, jag fick en säck som möglat pga ett vattenläckage först, men fick en ny på studs.

Köpt hos: Szamer Sport AB

Pris: 1600
Staffan Öström

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 3
PLUS: Rejäl, rymlig, klarar tunga prylar och ett vuxet stativ. Extremt prisvärd.
MINUS: Alltför stora och djupa fack, stativfäste, bärkomfort.

Småbildsutrustningen ligger och skramlar. Passar nog storzoomar och mellanformat bäst. Alla mellanringar, filter, smågluggar och liknande flyter lätt runt om man inte packar noggrant. Fler detaljfickor som i lockets insida önskas.

Kunde vara lite smalare och högre för att bli tajtare mot kroppen, som konventionella ryggsäckar. Är inte riktigt bekväm att bära.

Föredrar stativfästen på sidan av säcken så att man kan öppna utan att behöva lossa stativet.

Liknande produkter: Jämförde med Lowe, priset avgjorde.

Kundtjänst: Ej behövt.

Köpt hos: Fotosidan (White Balance AB)
joakim hansson
2004-03-03 joakim_hansson

Bekvämlighetsfaktor: 5
PLUS: Robust material, bra innanmäte, många fickor.
MINUS: Inga än så länge.

Klart bra väska, gott om utrymme, bra med ett kraftigt bärhandtag på toppen. Väskan har kraftiga dragkedjor och bra avlastningsbälte. Perfekt för mig som kommer att ha den med när jag kör hoj. Om väskan är vattentät återstår att se...
Enda jag är missnöjd med är att den kom i fel färg.

Köpt hos: Szamer Sport AB

Pris: 1650
Kim Wallung
2003-09-29 sagan

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4
PLUS: Rymlig, tålig, bra med fickor, snygg och bekväm, tål vatten bra.
MINUS: kunde vara ännu bekvämare.

Många bra fickor..inte minst det yttre större expanderbara fickan där man lungt får in både sittdynan, handskarna och en stort tröja eller annat...sen finns en bra ficka för vattenflaskan och även en för småprylarna..de inre genomskinliga fickorna är perfa att ha filter och dyl. i..i huvuddelen av väskan går det in massor av kameror och objektiv, det mesta får plats (vilket var huvudanlednigen till att jag köpte den) den går oxå snabbt att öppna och stänga..lätt att komma åt grejerna...stativet sitter kanonbra fast och jag kan även fästa enbensstativet samtidigt som 3benaren (viktigt för mig)
till det priset (1650:-) kan jag inte annat en ge toppbetyg.

Har haft den ute i ihållande regn..inga problem alls!

OBS! min är SVART ;-)

Köpt hos: Fotosidan (White Balance AB)

Pris: 1650
Robin Nordlund
2003-08-25 lillrobin

Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 4
PLUS: Rymlig och bekväm ryggsäck som nästan allt går ned i.
MINUS: För tjock för att gå som handbagage på flyg!!!

Jag möblerade om mitt ytterfack med två bitar liggunderlag och sedan fick jag ner min G3:a utan problem. Detta är ovärderligt för mig.

Liknande produkter: LowePro, Burton, Tamrac m.fl

Kundtjänst: Tog lite väl lång tid att få den men det var semester tider...

Köpt hos: Fotosidan (White Balance AB)
Roger Jönsson
2002-10-19 -Roger-

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4
PLUS: Fast bärsystem, skidhållare, gott om plats
MINUS:

Har haft väskan i ett halvår och tycker den fungerar kanon. Bra bärsystem som gör att ryggsäcken hänger bra och stabilt på ryggen. Uppskattar också möjligheten att kunna fästa stativet mitt bak på väskan i skidhållaren, ger jämn belastnig på axlarna. Extrafacket bak på är riktigt användbart till tröjor eller liknande.

/Roger

Kundtjänst: Trevliga killar när man ringde och frågade!

Köpt hos: Fotosidan (White Balance AB)
David Elmfeldt
2001-10-30 David Elmfeldt

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4
PLUS: - fast bärsystem - diskret - bra fäste för stativ
MINUS: - fast bärsystem gör att den inte går att justera i höjdled

Jag har testat säcken sedan någon månad tillbaka och jag tycker att det är en mycket bra fotoryggsäck.

I säcken har jag packat ner en F5, 20-35/2.8, 80-200/2.8, 300/2.8, sb-25, sb-28, blixtsladd, extra ackar. Detta packade jag i själva ryggsäcken där det finns justerbara fack (se exempelbild nedan). Ryggsäcken öppnas upp helt med dragkedja, så att när ryggsäcken ligger ner så öppnas säcken upp helt. På insidan av "locket" finns fickor av genomskinnlig plast där jag packade ner 2 LEE filter + hållare, putsgrejjer och lite andra småprylar.


Bärsystem
Ryggsäcken har ett fast bärsystem, till skillnad från Lowes säckar. Fördelen med detta är att ett fast bärsystem alltid blir stabilare när man bär tungt som i detta fallet. Nackdelen är att det inte går att justera i höjdled. I ländryggen sitter platta som stöd för svanken och denna platta är klädd med ett rutnät av friktionsmaterial (gummiliknande). Detta gör att ryggsäcken sitter mer still och inte kan glida fram och tillbaka.

Bärremmarna är konturskurna och lagom breda, vilket gör det skönt att bära. Naturligtvis finns bröstrem som håller ihop bärremmarna. Det finns även "toppstramare" som gör att du kan dra säcken närmare kroppen upptill (vilket gör att den följer ryggen bättre).

Avbärarbältet är fast och bra polstrat. Avbärarbältet har en liten utrustningsficka (för saker i storleksordningen, myggmedel, läppbalsam).


Detaljer
På framsidan finns ett ytterfack som man kan klämma ner lite förstärkningsplagg (av tunnare modell, en ylletröja går inte ner). Detta fack är expanderbart som en bälg, mha av dragkedja.

Framtill finns stretchsnöre så att man kan fästa jackan eller liknande. Här finns också två fästpunkter, ursprungligen tänkt för diagonal placering av skidor, men detta fungerar klockrent för stativ. Man sätter benen i den nedre loopen och i den övre, som har snabbkoppling, trär man genom stativhuvudet. Stativet sitter bergfast och det är snabbt att ta av och det belastar också axelremmarna lika mycket (istället för att stativet på ena sidan av ryggsäcken). Det finns också två stycken horisontella remmar, tänkt för fastsättning av snowboard.

På ena sidan av säcken finns en ficka som jag använde för film. I den klämda jag ner 20-30 rullar 135 film. På andra sidan finns en närficka för vattenflaska (som man kommer åt medan men vandrar).

Ryggsäcken är helsvart (alltså INTE blå/grå som den ena bilden), som bilden med den öppna säcken. Säcken är väldigt diskret och ser inte ut som en typisk kamerasäck. Upptill finns en röd vävd liten DaKine logga. Storleksmässigt så motsvarar den LowePro PhotoTrekker AW.


Summering
Summasummarum är att jag tycker att denna säcken är mycket bra. Jag har nog kollat på varenda säck som finns och denna säck är precis som Lowes säckar i kvalitet och funktion fast med skillnaden att bärsystemet är fast, något som jag uppskattar. Så letar du efter en riktig kameraryggsäck så rekommenderar jag denna starkt.

För att helheten skall få en 5:a så måste bärsystemet bli ännu bättre. Hittills har jag inte provat någon ryggsäck som slår min Black Diamond SnowPack i bekvämlighet.

Liknande produkter: Lowe PhotoTrekker AW

Köpt hos: Szamer Sport AB

Pris: 1650

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.

Ägare

1 2 Nästa 
Medlem Lagd i kameraväska +
Matthias 2002-11-04 01:36:42
wpm1990 2003-04-26 23:27:38
Stefan H 2003-05-15 20:39:10
Poppe1 2003-08-25 23:58:30
Tommy1972 2003-10-12 17:02:57
KRS 2003-12-27 11:37:37
dynax4 2004-02-20 13:50:08
fotohelena 2004-09-07 22:03:36
chubby 2004-09-23 23:12:01
parp 2004-10-19 05:56:13
Ola_H 2004-11-08 12:42:35
Kung 2004-11-16 23:20:13
Pelle www.andno1.se 2004-11-17 19:15:42
stiligman 2005-03-21 17:48:21
tigger 2005-11-06 13:42:23
Mattias Hult 2006-06-22 13:21:17
Kakelgasten 2006-11-08 09:58:26
Rollieman 2007-01-18 13:56:26
allseeingeye 2007-07-24 14:55:59
Rasmus83 2007-08-29 18:03:37
Eric_W 2007-10-24 19:31:18
fsp 2008-01-11 17:45:26
isakki 2008-01-26 22:13:54
Johan Falk 2008-06-09 14:25:11
jifero 2008-09-06 22:01:40
Ulf Linderoth 2008-10-28 09:57:39
1 2 Nästa 


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.