Terra firma - Claes Grundsten: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recensioner > Böcker & Tidningar > Bildböcker > Terra firma - Claes Grundsten
Recension / Test / Priser / Fakta

Terra firma - Claes Grundsten


Summering

Terra firma är ett gammalt latinskt uttryck som betyder “fast mark”. Claes Grundsten använder gärna den frasen om sin fotografi. I denna mycket personliga bok finns en portfollio med 115 ...

Läs mer


Betyg


(5/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Terra firma är ett gammalt latinskt uttryck som betyder “fast mark”. Claes Grundsten använder gärna den frasen om sin fotografi. I denna mycket personliga bok finns en portfollio med 115 konstfotografier från hans “terra firma” i olika delar av världen. Det har blivit en bildberrätelse utöver det vanliga, som med känsligt ljussatta vyer och överraskande detaljer speglar jordens mångfacetterade natur. I en intressant och självbiografisk text berättar han om sin bakgrund och estetik och om fotografens roll som konstnär och reporter.

"Jag har länge velat göra en personlig fotobok med bilder som jag valt ut av enbart estetiska skäl. Tanken ledde fram till ”terra firma”, som är latin och betyder fast mark. Den titeln passar bra för min konstnärliga fotografi, eftersom jag är mest stimulerad av landskapet som motivområde. Motiven finns i både stort och smått, danade av naturen. Fotografen gör urvalet. Genom kamerans sökare varseblir jag små stilfulla kompositioner, och det berikar mina färder. Naturens detaljer är en outsinlig tillgång när jag vill göra bilder med individuell touche.

Mer utmanande är det enligt min erfarenhet, att skapa konstnärliga fotografier av storslagna scenerier. En hissnande vy gör inte sällan bilden vacker på ett opersonligt sätt. För att få till egen stil använder jag ljusets alla skiftningar. För mig är det relevant att nämna var mina fotografier är gjorda, trots att jag i första hand vill att de skall uppfattas som bilder med ett estetiskt genvärde.

Boken har producerats i samarbete med en av Sveriges främsta tryckare Bo Hammar i Alingsås. Vi har valt att göra boken lite annorlunda och använt ett av de minst miljöpåverkande pappren som finns i marknaden, ett obestruket Munken Lynx 150 g. Fördelen med obestruket papper är förutom miljöaspekten, att det känns skönt att hålla i och ger inte några reflexer. Pappret förstärker naturbildens utstrålning, och gör det dessutom möjligt att hålla ett lägre bokpris än när man använder bestruket.

Boken ”terra firma” är i formatet 27 x 24 cm, har 168 sidor och innehåller 115 naturbilder från hela världen. Här finns fotografier från mina många resor men också från några smultronställen i Sverige. Jag har dessutom skrivit en text om min syn på fotografin och om min bakgrund, med andra ord en liten självbiografi också.

Artikelnummer 9789185786930
Författare: Grundsten, Claes
Fotograf: Grundsten, Claes
Språk: Svenska
Utgiven 2006-11-02, Hammar förlag
Inbunden, 168 sidor. 246x277x22 mm

Tillverkare: Neva Books & Pics

Recensioner

2008-12-07 Bulldozer89
PLUS: inspirerande, lärorik och detaljrik
MINUS:

En bildbok med några av Claes Grundsten´s bästa bilder. Bilderna är fantastiska, med korta hänvisningar längst bak

Köpt hos: Bokia, Västervik

Pris: 300

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.