ANNONS
Annons

Iphone SE 2020


Summering

Apples senaste (våren 2020) Iphone. Budgetmodell utan egna nyheter. Kameran på baksidan från Iphone 7, operativsystemet från Iphone 11. Har "home" knapp fast inte fysisk.

Kameran på baksidan ...

Läs mer


Betyg


(4/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Måns Hagberg
2020-08-09 Måns H
PLUS: Fenomenal kamera / mjukvara för sensorstorleken. App Halide ger RAW och bra avtryckare.
MINUS: Beskäftig mjukvara som kommer i vägen. Litet batteri, räcker precis en normaldag. Ingen bruksanvisning.

Detta omdöme gäller kameran. Liten sensor men fantastisk mjukvara som kramar ut mer än som borde vara möjligt. Det kan bli jättefina bilder enligt amerikansk smak så länge som det finns hyfsat ljus. Kass "avtryckare". Beskäftig mjukvara som ofta kommer i vägen då man ser ett bra motiv och vill fotografera.

Filbeteckningarna syns inte i mobilen. Opraktiskt.

Med appen Halide kan man plåta i RAW. Gillar den! Man kan trycka av en bild i taget på kameravis. En DNG-fil och en jpg-fil lagras samtidigt. Jag som undviker "molnet" använder fysisk sladd för att flytta filerna till datorn. Jpg-filen verkar vara samma kvalité som den kameran gör, d v s ofta förvånansvärt bra. RAW-filen ger möjlighet att bearbeta som man vill. Ibland kan resultatet bli bättre.

Ingen fysisk bruksanvisning. Dålig svensk info på nätet. Jag bytte språk till engelska och hittade tillräckligt för att komma i gång.

Liknande produkter: Köpte faktiskt en Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Kamera med hela 64 MP! Men jag stod inte ut med att få skräniga annonser som jag inte kunde blockera. NetOnNet tog tillbaka apparaten utan knot.

Kundtjänst: Cyberphoto som alltid trygga att ha att göra med.
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.