Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Canon PowerShot A520

Betyg


(4.55/5)
(3.73/5)
(4.45/5)
(4.09/5)
(baserat på 11 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2006-10-16 gumzan

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Liten och smidig kamera som man kan ta med sig överallt. Tar riktigt bra bilder. Macroläget - den tar JÄTTEFINA närbilder. Filminspelningen - bildkvalitén är bra men framför allt vill jag påpeka att ljudupptagningen är väldigt bra! Färgerna - den här kameran får fram färgerna i bilden väldigt bra.
MINUS: Batteriförbrukningen - den slukar faktiskt batterierna snabbt. Uppladdningsbara batterier är ett måste. (Jag skulle aldrig komma på tanken att använda något annat än uppladdningsbara batterier. Den är lite halvseg när man tar med blixt.

En helt underbar kamera som jag köpte på Dustin Home för 2695:- inkl 256Mb SD minne och väska inkl frakt. (2005)

Kundtjänst: Har aldrig behövt använda mig av dem.

Köpt hos: Dustin Home

Pris: 2695
Joel Karlsson
2006-07-13 DoGo

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Macro-bilder blir överaskande bra för en så billig kamera. Bra menyer, slagtåligt chassi, många inställningsmöjligheter, fin display, men framförallt ett verkligt bra pris.
MINUS: Knappen för växling mellan bildvisning och fotografering känns osäker och plastig. Kornig bild vid höga ISO-värden. Ingen vidare zoom (Men det är det aldrig på kompaktkameror)

Kameran är överlag en bra och funktionell kamera med det man behöver som nybörjare. Perfekt till familjen där det går att ta ut svängarna lite med bra macro och fin färgbalans. I mörkare miljöer och inomhus är kameran inte lika stark, och blixten ger ofta röda ögon. Vid högt ISO så blir bilden väldigt, väldigt kornig (I jämförelse med hur det är i dagsljus) Väldigt mycket kamera för pengarna, långt mycket mer än i andra fall. Toppar sin klass är jag redo att säga. Har använt kameran i cirka 6 månader och den tål även lite tuffare tag.

Liknande produkter: Canon Powershot A530

Köpt hos: SIBA

Pris: 1650
Jerry Almén
2006-04-05 JAfoto

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Många inställningsmöjligheter, liten med tanke på vad den kan, bra och billig nybörjarkamera, bra kvalité på bilderna.
MINUS: Bilderna blir väldigt brusiga vid hög ISO

Efter ett ökat instresse av fotografering bestämde jag mig för att köpa en ny digitalkamera. Jag började leta efter en ganska billig men ändå bra kamera med många manuella inställningar. Manuella inställningar var ett måste, annars blir det ju ingen tjusning att ta kort. Men i alla fall, jag hittade till en början Powershot A410. Men efter ett tag valde jag att gå ta ett steg upp till denna A520. Anledningen till att jag valde A520 framför dennes lilebror vet jag inet riktigt, det känndes rätt bara.
Kameran presterade över mina förväntningar de förstagångerna jag testa den. Menyerna är enkla och lättförståerliga. Ett plus är att man kan välja svenska som menyspråk. Alla ljud som kameran ger ifrån sig går att stänga av vilket kan vara bra i vissa situationer eller om man helt enkelt stör sig på dem.
Bildkvalitén är vart jag väldigt förvånad över när jag såg korten jag tagit första gången. Jag hade aldirg trott att en kamera för det låga priset kunde ta bilder med så bra kvalité. Visst det var lite bökigt att förstå sig på alla inställningar till en början med det tog inte lång tid innan jag lärde mig hantera kameran. Autoläget fungerar utmärkt det med för de tillfällen som man inte orkar pilla med inställningarna.
Sammanfattningsvis kan jag säga att jag är grymt nöjd med kameran och den hjälpte mig väldigt mycket under min "lärande" tid. Så vill du ha en billig o bra nybörjarkamera, köp denna och bli nöjd.

Liknande produkter: Nikon Coolpix 4600(?)

Köpt hos: DustinHome

Pris: 1795
2006-01-20 Oskar-Z

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Ja helt enkelt +++++
MINUS: Laddar segt efter man har tagit bilderna ungefär 4 sek innan man kan fota igen. :(

Nu har jag haft kameran i drygt en vecka jag är otroligt nöjd. Det finns många möjligheter med kameran.Du kommer inte ångra dig när du köper denna kamera.
Absolut värt för pengarna.
Rekomenderar detta istället för bara kameran :Canon PowerShot A520 inkl värdepaket: Laddset Uniross inkl 4 batterier (2300 mAh) + Minne Sandisk 256 MB + väska Soligor Modell 102 + boken "Digital Fotografering i praktiken" pris:2550 SEK.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 1895
2005-11-01 sydafrika

Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Det blir bra bilder och man har changsen att lära sig exponeringstid mm
MINUS: har inte hittat nått än!!

Det beror på hur långtid batterierna håller, sätter man på och av kameran hela tiden så går dom jätte fort!!

Köpt hos: el giganten

Pris: 2900
Peter Herber
2005-09-26 Pieohpah

Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Enkel att lära sig och många möjligheter att göra manuella inställningar.
MINUS: Drar mycket batteri om man har vanliga batterier. Har nu uppladdningsbara på 2500mAh och då verkar det vara mycket bättre livslängd.

Köpte egentligen den här kameran för att ta bilder under vatten, men eftersom undervattenshuset kommer senare i beställningen så började jag på land. Jag blev biten direkt.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 2099
Hannes Eklund
2005-08-01 Hannese

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra bilder. Lätt att handha.
MINUS: Ganska långsam blixtuppladdning, displayen hänger inte riktigt med i mycket snabba rörelser, liten sökare.

Snygga färger, bra kontrast och exponering. Lite brus vid ISO 50, 100. Lätt och smidig, ligger bra i handen, bra placering av knappar och lätt att förstå menyerna. Bra batteritid. I stort en mycket prisvärd kamera.

Liknande produkter: Canon Powershot A95, EOS 350D, Nikon D70

Kundtjänst: Ingen.

Köpt hos: Elgiganten

Pris: 2590
2005-07-29 0Andreas0

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4
PLUS: Många inställningsmöjligheter att själv utforska. Exponering, bländare, focus, vitbalans och iso tal -går att ställa manuellt. 4x optisk zoom.
MINUS: Har inte hittat några ännu, som är värda att nämna i den aktuella prisklassen.

Min första digitalkamera och jag kan inte säga annat än att jag är väldigt nöjd. Förutom helautomatik som fungerar riktigt bra, finns det möjlighet att göra egna inställningar för den som vill exprimentera.
Köpte till laddare och batterier 1800mAh och hållbarheten känns bra; uppskattningsvis 400 bilder utan blixt, men det beror förståss på hur displayen används.

Skarpa och bra bilder helt enkelt. För knappt 2200 överstiger den alla förväntningar och det övergripande betyget blir därför "Mycket bra". Skärpan kunde varit lite bättre i dåligt ljus, men knappast i den här prisklassen.

Liknande produkter: Olumpus 5500 -kass.

Köpt hos: El-giganten

Pris: 2190
2005-07-08 phpoker

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: bra zoom(4x) "tillbehörsvänlig"
MINUS: blixten laddar långsamt

I och för sig min första morderna kamera men jag tycker ändå att den är riktigt bra, lagom stor och mycket inställningsmöjligheter så att man kan "växa" i den.

Liknande produkter: kodak dc240 zoom(5år) någon hp kamera med 2Mp(2-3år)

Köpt hos: dustin

Pris: 2600
Ulrica Isaksson
2005-06-30 Angel76

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Man kan kastar de dålig bilderna. Det finns många att välja på i kameran, massor massor och det finns mycket kvar att undersökar den :)
MINUS:

kommer senare..

Köpt hos: SIBA

Pris: 2650
2005-05-30 Poeten

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Automatiken ger godkända bilder. Stora möjligheter att göra egna inställningar.
MINUS: Dålig autofukus i mindre bra ljusförhållanden.

På plussidan är att automatiken ger godkända bilder. Macro, närbilder, är kamerans verkligt starka sida liksom färgbalansen vid bra ljus. Det finns mängder av finesser som video med ljud som fungerar utmärkt. Liksom att lägga ihop upp till åtta bilder till en panoramabild.

Att tanka ner bilderna i datorn är smidigt och det är hur enkelt som helst att skriva ut bilder genom att koppla ihop skrivare och kamera. Att det sedan inte syns en enda pixel vid utskriften är ett stort plus. Dessutom går det att växa med kameran genom att köpa till vidvinkel- och teleobjekt.

På minussidan är att det inte går att ta närbilder med LCD-skämen avstängd. Att fokuseringen, skärpan, fungerar dåligt vid sämre ljusförhållanden (det går att köpa till en slavbixt). Kameran slukar batterier, så vanliga AA-batterier är inte att rekommendera. Jag använder uppladdningsbara batterier och dom räcker till ca 400 bilder.

Liknande produkter: Canon PowerShot A95

Kundtjänst: Har inte använt, än.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 2440
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.