Hej! Vi ser att du kör med AdBlock. Vi förstår att man kan ogilla annonser men det är en viktig
inkomstkälla för att driva denna sajt och täcka de kostnader vi har. Om du inte vill slå av
Adblock för just Fotosidan så stöd oss gärna genom att till exempel köpa
ett
Plus-medlemskap.
Att använda: 4 Hållbarhet: 5
MINUS: om nåt, då är det tyngden. Sökaren är överlastat med information, eller man borde ha placerat det annorlunda.
Egentligen kan man läsa min Recension av Leicaflexen, samma sak gäller för SL2:an.
Skillnaderna mellan Leicaflex och Leicaflex SL2 är egentligen ganska liten.
SL2:ans sökare har förutom slutartiderna ochså bländarskalan på undersidan. Detta är på gott och ont, gott för att det är bra att se det i sökaren, ont för att det blir för mycket och oöverskådlig. Kameran har fått sökarbelysning som Leicaflex SL saknade.
Jag har flera stycken, dom flesta är faktisk Leicaflex SL2 mot. Kameran med motorn är en rejäl klump. avtryckaren på motorn sitter på ett mycket skumt ställe, men det är faktiskt genomtänkt. den sitter där för att reportern i en presskonferans ska kunna hålla kameran ett snäpp högre än sina kollegor.......
men vad konstigt i andra sammanhang.
På en av mina motorer sitter prisetiketten från 1977 kvar, 1895:-DM. Räkna ut vad den skulle kosta i dagens pengar ;-)
Kundtjänst: i dagens läge blir det svårt, alla riktig goda mekaniker är 70+
Klaus Reinhardt i Tyskland som renoverade flera av mina har gått i pension med 71 och lagd ner sitt företag...
Köpt hos: Leica Meister München, Photohaus Colonnaden i Tyskland
Pris: 1700
Att använda: 4 Hållbarhet: 5
MINUS: Samma som alla analoga, och Tyngden. På sin tid var också priset avskräckande.
Köpte min ny 1975. 35-, 50- o 90- mm gluggar plus närlinser är vad jag använt. Älskar Summikrom R 1:2 90mm! Har saknat en 28 och en som korrigerar för störtande linjer, men de var för dyra. Annars har de tre klarat det mesta. Redan på den tiden satt som bekant begränsningarna mest i fotografens skalle. En ren njutning att sätta ögat mot den sökaren! Och den gamla godingen har tålt det mesta, leriga grottor och höga berg, regn, ångande regnskog. Det finns en story på nätet om hur US Air Force tappade en SL2 från ett antal tusen meter. Den återfanns med bucklor men funktionsduglig! Kanske en skröna, men du hittar inte robustare kamera. Och aldrig att den strejkat för fukt eller kyla. Har renoverat ljusmätaren och grafitsmort objektiv och slutare, det är all service. Har använt kameran rätt flitigt under 25 av de gångna 32 åren. Men, det ska erkännas, jag kallade den Heffaklumpen och nu i grav medelålder kommer den inte med så ofta, utan det får mestadels duga med lätta, digitala grejor.
Liknande produkter: Nikons och Canons topp-of-the-line vid den tiden
Kundtjänst: U.A.
Köpt hos: Generalagenten
Att använda: 5 Hållbarhet: 5
MINUS: Lite "stenålder" och tung.
Detta gott folk är nog den rejälaste kamera som någonsin tillverkats. Så gott som helt konstruerad i metall och i sedvanlig Leica precision. Jag har aldrig hört någon som haft problem med sin SL-2:a. Exponeringsmätaren var på sin tid mycket känslig, den matchar väl inte dagens elektronik vidunder men den är ändå fullt tillräcklig. Selektivmätning typ M-6 men med något mindre mätfält.
Inga automatik-lägen, bara mät och ställ in bl/slutare. En annan fördel med den här kameran är att de flesta verkstäder klarar av att ge den en service om man känner för det. R-8:an är så pass "elektrifierad" att den bör skickas till Tyskland för en eventuell reparation. Men inte SL-2:an inte... Visst är det trevligt och kul med nya innovationer inom kamerabranchen, men det är allt bra skönt att plåta med nåt som man bara vet fungerar alltjämt.
Det här är en kamera som alla borde ha som en back-up. Du borde kunna hitta en fin för 4000-6000 ungefär. Inget ont om dagens kameror men det här gott folk, det är kamera det.