Annons

Nikon Nikon 1 J4


Summering

Mellanmodell i Nikons 1-serie. Har inbyggd wifi.



Artiklar om produkten

TEST: Nikon 1 V3 och J4

Betyg


(4/5)
(5/5)
(4/5)
(5/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2024-08-15 MrKarisma

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Upp till 60 bilder per sekund, supersnabb autofokus, bra batteritid, bra objektivutbud, dvs ett 50mm equivalent 18.5mm - allt man behöver. Min "go to" -kamera för gatufoto.
MINUS: Bandning i raw filerna skuggorna. Går lätt att dölja med en kurvjustering om man gillar en lite "hårdare look", men det är ingen kamera för den som tror att det ska vara en "iso-lös" sensor, eller för "fine art" bilder. Det går att få ut otroligt vacker film-lik gråskala ur sensorn, en av de bästa sensorerna för svartvitkonverting.

Nikon 1 kamerorna var extremt mycket före sin tid, det är synd att de inte riktade in sig lite mer på entusiasterna med bättre fysiska reglage på utsidan. Det är fortfarande år 2024 inte lätt att komma över en kamera med helt elektronisk sensor med en utläsningshastiget på 1/80s (låg risk för "jello-effekt" vid snabb rörelse över bildytan) och upp till 60 bilder/s i raw-format. GALET. Tyvärr förstod inte marknaden produkten och den floppade hårt, åtminstone i väst. Om Nikon bara hade 1. -fortsatt med Aptina för sensorerna, bildkvalitetsmässigt var den första Aptina-sensorn i Nikon J1 den bästa, de skulle bara gjort den med högre megapixel. 2. -gått till Sony och fått custom-sensorer tillverkade för Nikon 1-systemet. (Ja det finns J5:an, men den sensorn är KATASTROF av någon outgrundlig anledning).

Liknande produkter: J1, J3, J5

Pris: 1300
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.