Annons

Nikon 1 J3

Betyg


(4/5)
(4/5)
(4.5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2024-08-14 MrKarisma

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Som helhet en av de bästa gatufoto-kamerorna som tillverkats i modern tid, den liksom bara funkar och det blir skarpa bilder. Storleken, snabbheten, raw-filerna. Batteritiden.
MINUS: Extremt dålig byggkvalité jämfört med J1:an som i jämförelse går att använda som hammare. Knakar i plasten när man håller i den, och min har spruckit i plasten på många ställen enbart pga "spänningar" i konstruktionen - den har ALDRIG blivit tappad. Skärmen har fuckat upp och det blir lila över delar av den pga vad jag tror är något slags "glapp" som antaglien beror på att konstruktionen är så extremt plastig. Den fungerar dock och det är inget fel på raw-filerna som kommer ur den.

Har använt J3:an med 18.5mm nästan uteslutande (50mm eq) och fotat i raw-format - Jpeg:arna är skandalöst dåliga! Otroligt underskattad kamera! Supersnabb AF i dagsljus, riktigt fina raw-filer (om man vet vad man gör dvs). Har ägt och testat alla de olika Nikon 1-sensorerna och 14mp sensorn i J3, V2 och S2 är den absolut överlägset bästa, även om 10mp sensorn i J1, V1 och S1 är väldigt nära men raw-filerna får hanteras totalt annorlunda bearbetnings-mässigt. J5:ans raw filer var så hemska att jag blev tvungen att sälja den.

Liknande produkter: Diverse kompaktkameror, tex RX100 mark 1 - som jag testade nyligen och blev EXTREMT besviken. Den är otroligt övervärderad. Dåliga rawfiler, riktigt dålig optik och LÅNGSAM.

Pris: 4990
Ulf Jedborg
2016-02-09 Ulf Jedborg

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Liten, tyst, hög bildhastighet, bra kvalitet för internetpublicering.
MINUS: Programväljarratten ej låsbar varför kontroll alltid nödvändig.

Smidig liten kvalitetskamera som går ned i fickan och därmed alltid är med.
Spegellös så därför tyst vilket är perfekt i känsliga miljöer. Bildhastighet 15 fps med full automatik slår nästan alla DSLR! 14,4MP och 1"/entum/13,2X8,8mm sensor ger betydligt skarpare och djupare bilder än alla mobilkameror och de flesta kompakter, och duger gott för publicering på internet. Kan i hög förstoring/beskärning naturligtvis inte jämföras med FF eller ens APS-C. Köptes 2014 ny som utgående modell med 10-27,5 (plattare än 10-30) för ynka 2700 kr.

Liknande produkter: Kompaktkameror.

Pris: 2700
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.