Recension / Test / Priser / Fakta
Learning to See Creatively (Bryan Peterson)
Mer info
ISBN 0-8174-4181-6. Amphoto 2003.
Recensioner
Forumdiskussioner Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.
Till salu i Köp&Sälj Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.
Bilder tagna med produkten
Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.
Ägare
Medlem | Lagd i kameraväska + |
---|---|
maxzomborszki | 2004-06-06 10:47:37 |
Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.
MINUS: Exempelbilderna är av extremt hög kvalitet men framstår ibland som väldigt glassiga. Man inser som hobbyfotograf att man inte kommer att kunna ta liknande bilder bara för att man har läst boken. Mer inspiration än rena metoder.
Det finns inte så många böcker om fotokomposition. Det här är ändå den bästa jag läst så här långt. Man bör dock inte vara ren nybörjare för att ta den till sig, för den rene nybörjaren är nog av Ulf Sjöstedts "Fotokomposition" som Max nämnde bättre. Learning to See Creatively presenterar visserligen också metoder, men inte i samma pedagogiska och lätt-ihågkommna omfång som "Fotokomposition".
Den är dock mycket inspirerande och som en av mycket få böcker får man här en inblick i hur man skapar berättande bilder. Bilderna är pedagogiska, om än lite glassiga ibland. Bryan Peterson är en utmärkt fotograf och han har inte letat bland sina sämsta bilder för att illustrera denna lärobok.
Boken är lättläst och engagerande, men personligen anser jag att detta är en bok som man skall återvända till då och då för inspiration. Den är subtilt faktaspäckad, och man blir inte en expert efter första läsningen. En bok som jag tror att man har glädje av under en lång period av sin fotoutveckling.
Köpt hos: Amazon (UK)
Pris: 160
MINUS: Saknar de konceptskisser som finns i bla Ulf Sjöstedts "Fotokomposition"
En trevlig bok om vad det är som "gör" bilden. Både designmässigt (färg, form, textur, etc) och kompositon (diagonaler, bild-i-bild, gyllene snittet) men även ljusets inverkan på bilden.
Boken var tämligen lättläst och med många fina stora färgbilder som exemepel. Ofta med alternativa bilder för att visa motivet ur ett annat perspektiv eller att framhäva något speciellt. Dock så tycker jag "Fotokomposition" av Ulf Sjöstedt är mer systematiskt uppbyggd och i vissa fall en bättre bok. Jag rekommenderar varmt båda dessa.