Annons

Vilket studioset ska jag välja?

Produkter
(logga in för att koppla)

Gwindra

Avslutat medlemskap
Hej!
Jag ska nu inom de närmsta dagarna beställa utrustning till min blivande studio. Har bestämt mig för att beställa från Kaffebrus. Studion ska först och främst användas för mitt företag som jag startat med en kompis via en kurs i skolan. Vårt företag har fått sponsring för 3700 kr, så det är ungefär det vi har att köpa studio för (vi har fått låna bakgrundsstativ och bakgrunder).
De studioset som jag har varit mest intresserad av är:

http://www.kaffebrus.com/studioset-2-x-220ws-612.html

http://www.kaffebrus.com/studioset-2-x-110ws-233.html

Tycker personligen att informationen är lite dålig på kaffebrus hemsida, men när man läser informationen om de båda studioseten så verkar det som att 110ws har mer tillbehör som inte 220ws har. Och att det enda som gör 220ws-setet bättre är just att det är kraftigare blixtar. Detta gör mig lite tveksam till vilket jag borde välja...

Någon där ute som har lite erfarenhet och som kan hjälpa mig att avgöra vilket som faktiskt är mest prisvärt eller det som helt enkelt är bäst? ... Eller borde jag välja ett annat set som är bättre?

Tack för svar och God Jul! :)
 
Å andra sidan har www.cyberphoto.se rea på ett av sina studioset, för 1995:- ( man får köpa en IR sändare eller radiosändare dock ).

Med en liten studioyta behöver man inte så starka blixtar. 2st 110ws blixtar ger ca f8 på två meters avstånd från modell , med transparenta paraplyer ( ISO 100 ).
Ska du ha blixtar på 4 meters avstånd måste du ha 8st 110 ws blixtar för att få samma exponering. Ljus avtar väldigt snabbt.

Jag började själv för 5 år sedan med just 110ws paketet ( fast då var det transparenta paraplyer som följde med + stativ ). De blixtarna använder jag än idag, även om jag kompletterat med fler sen dess.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.