Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Vilket program för d50?

Produkter
(logga in för att koppla)

HaakanD

Medlem
Efter mycket övervägande blev det en d50. Så här efteråt får jag säga att den verkar mycket trevlig. Har lite funderingar kring det här med raw filer. Finns något gratis program för konvertering för Rawshooter stödjer väl inte d50 än?
 
johan.morck skrev:
Tror inte det skall vara några problem med D50 pch RSE (Rawshooter Essentials alt Premium). Bara att ladda ner och köra.
http://esd.element5.com/product.html?productid=545269

Både Rawshooter Essentials och Premium kan "framkall" NEF-filer från D50-an, men problemet är att medans Premium-versionen även fått stöd för D50ns vitbalans så har inte Essentials fått det än, vilket gör att den måste sättas manuellt. Iofs är det rätt snabbt att dutta med vitbalanspipetten och fixa det, men det hade varit roligare om man slapp det momentet.

I nästa version av Essentials ska det dock fungera 100%-igt, när nu den kommer.
 
Man kan även ladda ner Nikon View från Nikons hemsida. Inte lika avancerat som RSE, men man kan ändra vitbalans och exponering och några andra saker.
Har man redan ett bildbehandlingsprogram av något lämpligt slag så kan NV vara en variant för att få tillgång till 16-bitars bilder utan JPEG-komprimering att jobba ifrån.
RSE är dock trevligt. :)
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.